E hizmetler neler?

İçindekiler:

  1. E hizmetler neler?
  2. E devlet kapısına nasıl giriş yapılır?
  3. Kamu kurum belgesi nasıl alınır?
  4. E-devlet neler sorgulanabilir?
  5. E-devlet nedir özellikleri nelerdir?
  6. E-devlet aile durum bildirimi nasil yapılır?
  7. E-devlet uygulamaları nelerdir?
  8. E-devletin temel boyutları nedir?

E hizmetler neler?

E-Devlet üzerinden IMEI sorgulama ve kaydı, askerlik durum belgesi sorgulama, 4A hizmet dökümü, emeklilik bilgileri, üniversite\yurt kaydı vb. birçok işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

E devlet kapısına nasıl giriş yapılır?

Elektronik imza, mobil imza, internet bankacılığı veya yeni TC kimlik kartı ile de e-Devlet Kapısı'na giriş yapabilir, giriş yaptıktan sonra kullanıcı menüsündeki “Şifremi Değiştir” sayfasından ücretsiz olarak şifre belirleyebilirsiniz. Sonraki girişlerinizde bu şifreyi kullanabilirsiniz.

Kamu kurum belgesi nasıl alınır?

Görev belgesi, e Devlet sistemi üzerinden çıkarılabiliyor. Görev belgesi (çalışma izin belgesi) e Devlet üzerinden İçişleri Bakanlığı e Başvuru ekranından alınabiliyor. e Devlet'te yer alan bu sayfa aracılığıyla izin belgelerini çıkaran yurttaşlar, adli/idari para cezası almayacak.

E-devlet neler sorgulanabilir?

Emniyet Genel Müdürlüğü
  • Trafik. Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama (Gerçek Kişi) Sürücü Ceza Bilgisi Barkodlu Belge Sorgulama. Sürücü Trafik Kazası Barkodlu Belge Sorgulama. Sürücü Belgesi ve Şahıslara Yazılan Ceza Sorgulama.
  • Hudut Kapıları İşlemleri. Yurda Giriş/Çıkış Belge Sorgulama. Yurda Giriş/Çıkış Belge Doğrulama.

E-devlet nedir özellikleri nelerdir?

e-Devlet Kapısı; elektronik ortamdan sunulan kamu hizmetlerine tek bir adres (www.turkiye.gov.tr) üzerinden erişim imkanı sunmaktadır. Bizzat kamu kurum ve kuruluşlarınca sağlanan kamu hizmetleri ile ilgili doğru ve güncel bilgilere ulaşma imkanı sağlamaktadır.

E-devlet aile durum bildirimi nasil yapılır?

www.turkiye.gov.tr sitesinden e-devlet şifreniz ile sisteme girdikten sonra arama kısmından “Kamu Personeli Aile Bildirimi” yazarak ilgili modüle gidiniz. Yukarıdaki gibi açılan pencerede “Uygulamaya Git” düğmesine basınız. 5 saniye sonra “Aile Yardımı ve Aile Durum Ekranı”na bağlanacaksınız.

E-devlet uygulamaları nelerdir?

E-Devlet Kapısı'nın amacı kamu hizmetlerini vatandaşlara, işletmelere, kamu kurumlarına bilgi ve iletişim teknolojileriyle etkin ve verimli bir şekilde sunmaktır....
  • Üniversite Kaydı
  • IMEI Kaydı
  • Askerlik Durum Belgesi Sorgulama.
  • Emeklilik Bilgileri.

E-devletin temel boyutları nedir?

E-Devlet (Elektronik devlet), kamu yönetiminde bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımıdır. ... Kavramın siyasi boyutu ise bilgi ve iletişim teknolojilerinin kamu yönetiminde katılımı ve şeffaflığı, yönetimin denetimini ve hesap verirliğini artıracak yönde kullanılmasını ifade eder.