Kuşkonmazın kilosu kaç TL?

İçindekiler:

  1. Kuşkonmazın kilosu kaç TL?
  2. Kuşkonmaz otu nerede bulunur?
  3. Kuşkonmaz bitkisi nasıl bir bitkidir?
  4. 1 dönümden ne kadar kuşkonmaz çıkar?
  5. Kuşkonmaz çiğ olarak yenir mi?
  6. 1 dönümde kaç kg kuşkonmaz?
  7. Kuşkonmaz yaprakları yenir mi?
  8. Kuşkonmaz bitkisi ne zaman ekilir?
  9. Kuşkonmaz ismi neden kuşkonmaz?
  10. Kuşkonmaz karlı mı?

Kuşkonmazın kilosu kaç TL?

Şuanda kuşkonmazın pazarda satış fiyatı kilogram başına 40-45 TL. bu fiyat 60 TL'ye kadar çıkabiliyor.

Kuşkonmaz otu nerede bulunur?

Kuşkonmazın yetiştiği ülkelerden birisi de Türkiye olmaktadır. Ülkemizde ekimine son dönemlerde başlanmıştır. Ancak ekonomik getirisi yüksek olduğundan dolayı devlet çiftçileri bu konuda teşvik etmekte ve gerekli yardımlarda bulunmaktadır. Türkiye'de en çok yetiştirilen iller ise Muğla, Manisa ve Aydın olmaktadır.

Kuşkonmaz bitkisi nasıl bir bitkidir?

Kuşkonmaz Latince adı Asparagus Officinalis olan sulak, ormanlık alanlarda, kumlu ve killi topraklarda yetişebilen yeşil sarımtırak çiçekleri bulunan gövdesi, kökü ve tomurcukları kullanılan zambakgillerden olan bir bitkidir.

1 dönümden ne kadar kuşkonmaz çıkar?

Kuşkonmaz bir sebze aslında baktığınızda bir meyve bahçesi kurar gibi bir gelişim döngüsü var. 2 yılın sonunda ortalama verimlerin altında yaklaşık dekardan, 500-600 kilo civarında ürün kesebileceğimiz bir verimlilik başlıyor.

Kuşkonmaz çiğ olarak yenir mi?

Taze kuşkonmaz çiğ yenir mi? Taze kuşkonmaz çiğ tüketebileceğiniz bir sebze değildir. Çünkü çiğ şekilde yenmesi alerjiye neden olabilmektedir. Bu nedenle buharda ya da haşlanarak pişirilmesi gerekir.

1 dönümde kaç kg kuşkonmaz?

Bir dönümden eğer çok güzel bakılırsa 300 kiloya kadar verim alınabiliyor. Genelde 150 kilo civarında bir verim alındı.

Kuşkonmaz yaprakları yenir mi?

Kuşkonmaz çeşitli şekillerde tüketilebilecek bir yiyecektir. Onca pişirme tarzından hariç olarak kuşkonmaz bitkisi çiğ de tüketilebilir. Dikenlerinden kurtulduktan sonra doğranarak salatalara katılıp yenilir.

Kuşkonmaz bitkisi ne zaman ekilir?

Kuşkonmaz ziraatı: 40-50 adet tohum 1 gram gelir. Çimlenmesini 3 - 5 yıl koruyabilir. İlkbaharda; Mart, Nisan aylarında toprak ısınmaya başlayınca tohum ekimine başlanır.

Kuşkonmaz ismi neden kuşkonmaz?

Zambak familyasının bir üyesi olan kuşkonmaz (Asparagus officinalis), Yunanca kelime asparagos ' dan gelmektedir, ilk defa MÖ 1000 yıllarında İngilizce yazılarda görülmektedir. ... MS 200'lü yılların başlarında, Cato, kuşkonmazı mükemmel yetiştirmesiyle tanıştırmıştır.

Kuşkonmaz karlı mı?

Kuşkonmaz çok yıllık bir bitkidir. Bakımlarının İyi yapılması durumunda 12- 15 yıl ürün alınılabilir. Başlangıçta fide masrafı yüksek olarak görünse de çok yıllık olması nedeniyle karlı yetiştiriciliktir" dedi.