Antalya'da en çok hangi meyve yetişir?

İçindekiler:

  1. Antalya'da en çok hangi meyve yetişir?
  2. Aydın'da en çok hangi meyve yetişir?
  3. Antalya'da en çok hangi meyve ve sebze yetiştirilir?
  4. Antalya Tarihi Mekanlar nelerdir?
  5. Aydın bölgesinde ne yetişir?
  6. Aydın en çok ne yetişir?
  7. Amasya'nın hangi meyvesi meşhurdur?
  8. Ülkemizde kaç çeşit meyve türü vardır?
  9. Şanlıurfa tarım ürünleri nelerdir?
  10. Rize'de yetişen tarım ürünleri nelerdir?
  11. Aydın tarım ürünleri nelerdir?
  12. Çanakkalede en çok ne yetişir?

Antalya'da en çok hangi meyve yetişir?

Antalya'da Yetişen Popüler Meyve ve Sebzeler Seracılıkta en ileri olan ilimizdir. 32 bin hektarlık seralarda domates, biber, fasulye, patlıcan, hıyar, kavun ve karpuz yetiştirilir. Yurt içi ve dışında satılır. Meyvecilikte Antalya çok ileridir. En çok muz, portakal yetişen ilimiz Antalya'dır.

Aydın'da en çok hangi meyve yetişir?

Ülkemizde incir ve kestane üretiminde birinci olan ilimiz; zeytin, pamuk, enginar ve çilek üretiminde ikinci, yerfistigi üretiminde ise üçüncü siradadir.

Antalya'da en çok hangi meyve ve sebze yetiştirilir?

Mandalina, limon, greyfurt Antalya'nın başta gelen gelir kaynağıdır. Zeytincilik oldukça gelişmiştir. Meyvecilikte çok ileri durumdadır. Elma, armut, erik, ayva, şeftali, kayısı, üzüm, iğde, keçiboynuzu, kızılcık ve diğer meyveler yetişmektedir.

Antalya Tarihi Mekanlar nelerdir?

Antalya'nın En Güzel Tarihi Yerleri
  • Tarihi Kaleiçi, Antalya. Kaleiçi, nefis bir Ortaçağ yerleşimi. ...
  • 2. Yivli Minare, Kaleiçi. ...
  • 3. Tarihi Liman Antalya Marina. ...
  • Hadrian Kapısı ...
  • 5. Phaselis Antik Kenti. ...
  • Aspendos Tiyatrosu, Serik. ...
  • 7. Perge Antik Kenti, Aksu. ...
  • 8. Xanthos Antik Kenti, Kaş
Daha fazla öğe...

Aydın bölgesinde ne yetişir?

Aydın'da en çok yetiştirilen ürünler; İncir, zeytin, pamuk, kestane, çilek, enginar, yerfıstığı, mısır, turunçgil ve hemen hemen her türlü sebzedir.

Aydın en çok ne yetişir?

Aydın ilimiz özellikle incir, kestane, zeytin ve zeytinyağı, süt ve besi hayvancılığı, pamuk, kuru gıda, su ürünleri alanlarında Türkiye ekonomisinde önemli bir paya sahiptir.

Amasya'nın hangi meyvesi meşhurdur?

Amasya denilince akla ilk gelenlerden biri olan Amasya elması, misket elma olarak da bilinmektedir. Ülkenin her noktasında mevsiminde rahatlıkla bulunabilecek olan Amasya elması; minik, kütür kütür ve tatlı bir elmadır.

Ülkemizde kaç çeşit meyve türü vardır?

Türkiye'de ekonomik değeri olduğundan en yaygın yetişen meyveler turunçgiller, üzüm, elma, fındık, incir, muz, kayısı, şeftali, antep fıstığı, kivi gibi ürünler.Oysa Türkiye'de yetişen 56 çeşit'meyvemiz var.

Şanlıurfa tarım ürünleri nelerdir?

Başlıca tarım ürünleri mercimek, burçak, pamuk ve kenevirdir. Bu il Türkiye'nin mercimek ambarıdır. Sebzecilik sulama imkânı az olduğu için gelişmemiştir. Meyvecilik önemlidir.

Rize'de yetişen tarım ürünleri nelerdir?

Daha çok mısır, fasulye ve patates yetiştirilir. Rize toprakları çok engebeli ve sürülmeye elverişli arâziler az olduğu için, kullanılan tarım araçları oldukça azdır. Meyvecilik çaydan sonra ikinci derecede bir gelir kaynağıdır. Armut, elma, fındık ve mandalina yetişir.

Aydın tarım ürünleri nelerdir?

İlimizde en çok yetiştirilen ürünler; İncir, zeytin, pamuk, kestane, çilek, enginar, yerfıstığı, mısır, turunçgil ve hemen hemen her türlü sebzedir. almaktadır. Aydın, ülkemizde üretilen bitkisel ürünlerden 21'inde Türkiye'de ilk 10'da yer alarak ülke tarımındaki önemini göstermektedir.

Çanakkalede en çok ne yetişir?

Çanakkale'de ekilen arazi 200.000 hektara yakındır. Ayçiçeği üretiminde Türkiye'nin ikinci ilidir. Başlıca tarım ürünleri buğday, arpa, yulaf, çavdar, susam, tütün, baklagiller (fasulye, nohut, bezelye ve börülce) dir. Bağcılık çok ileridir.