Gazi Yaşargil Kimdir Kısaca Vikipedi?

İçindekiler:

  1. Gazi Yaşargil Kimdir Kısaca Vikipedi?
  2. Gazi Yaşar neyi icat etti?
  3. Mikro cerrahi nelere bakar?
  4. Mikro cerrahi ne demek?

Gazi Yaşargil Kimdir Kısaca Vikipedi?

1999 yılında Yaşargil. Mahmut Gazi Yaşargil (d. 6 Temmuz 1925; Lice, Diyarbakır), Türk bilim insanı ve tıp hekimidir. Beyin ve sinir cerrahisi uzmanıdır. Beyin cerrahisi pratiğinde mikroskop kullanımının (mikrocerrahinin) hayata geçirilmesinde ve yaygınlaştırmasındaki katkılarıyla bilinmektedir.

Gazi Yaşar neyi icat etti?

Yaşargil epilepsi ve beyin tümörünü kendi bulduğu yöntemlerle tedavi etmiş. 1953'ten emekli olduğu 1999 tarihine dek Zürih Üniversitesi ve Zürih Üniversite Hastanesindeki Sinir cerrahisi Departmanında ilk hekim, başhekim, sonrasında profesör ve başkan olmuştur.

Mikro cerrahi nelere bakar?

Beyin ve sinir cerrahisi, üroloji, göz hastalıkları ve özellikle el cerrahisi gibi branşlar tarafından sıklıkla başvurulan mikrocerrahi tekniği ile damarlarda kan akışının devamlılığının sağlanması, yaralanmış damar ve sinirlerin onarılması, doğumsal ve edinsel olarak var olan şekil ve fonksiyon bozuklukları gibi ...

Mikro cerrahi ne demek?

Çıplak gözle zor görülebilen çok küçük yapıların özel ameliyat mikroskobunun büyütücü etkisinden faydalanarak ve çok ince aletler kullanarak ameliyat edilmesine mikrocerrahi denilmektedir.