Fon perde nasıl ölçülür?

İçindekiler:

  1. Fon perde nasıl ölçülür?
  2. Yatak odası fon perde ne renk olmalı?
  3. Fon Perde en az kaç cm olmalı?
  4. Yatak odasına nasıl perde gider?
  5. Perde boyu ne kadar olmalı?
  6. Mutfak perdesi Hangi kumaştan yapılır?
  7. Fon Perde tülden uzunluğu ne kadar olmalı?
  8. Yatak odası zebra perde olur mu?

Fon perde nasıl ölçülür?

FON PERDE ÖLÇÜSÜ İlk olarak camın yüksekliğini ölçmeli, daha sonra o sayının 3 cm eksiğini sipariş vermelisiniz. Ağırlıklı olarak yerde birikmesini istiyorsanız, yere kadar ölçüp 15 cm fazlasını eklemelisiniz. Perdeyi dekor için kullanmak istiyorsanız, enine geniş ölçü vermemeye çalışmalısınız.

Yatak odası fon perde ne renk olmalı?

Yatak odası perde seçimi için genel olarak önerilen renk koyu renklerdir. Sebebi ise uykunun rahat olması içindir. Ancak odası büyük olan ve aydınlık, geniş bir ortam yaratmak isteyenler, güneşlik için koyu bir renk tercih edip, tül için ise son derece açık bir renk tercih edebilirler.

Fon Perde en az kaç cm olmalı?

Dekor amaçlı kullanacaksanız enini geniş sipariş etmemeye çalışın ki gündüz pencerenizden giren ışığı kesmesin. İdeal fon eni 70-90 cm arasıdır.

Yatak odasına nasıl perde gider?

Yatak Odası Perdesi Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
  1. Sade ve göz yormayan modeller seçin. ...
  2. Kumaşın ışık geçirmez olmasına dikkat edin. ...
  3. Pencerenin boyutlarını göz önünde bulundurun. ...
  4. Perde desenlerine odanın durumuna göre karar verin.

Perde boyu ne kadar olmalı?

Tül ölçüsü genişliği / eni korniş genişliği ile aynı olmalıdır. Boy ise tavan ile yer arasındaki yükseklikten 2-3 cm kısa olmalıdır. Hesaplamaları ise kornişte alınmış olunan 100 cm genişlikte 250 cm tül kullanılmalıdır.

Mutfak perdesi Hangi kumaştan yapılır?

Perde yapımında kullanılan kumaşlar; Tül perde Organze, vual, tergal, ipek tül perdeler, Keten, ipek, vual, tafta, jakarlı, saten, polyester gibi kumaşlardır.

Fon Perde tülden uzunluğu ne kadar olmalı?

Düz klasik tarzda tül perde ölçüsü duvardan duvara alınabilir veya pencerelerin bitiminden 25'er cm taşabilir. Boy ölçüsü tavandan yere genel tercih olarak yerden 4-5 cm. yukarda tutulur. Tül perdelik kumaş alırken büzgü tercihine göre 1'e 2,5 istendiğinde alınan en ölçüsünün 2,5 katı kadar tül alınmalıdır.

Yatak odası zebra perde olur mu?

Yatak odaları için normal fon perdelerin yerini pratik stor perdeler almakta. Farklı renk ve desen seçenekleri ile güneşlik, karartma ve zebra stor perdeler yatak odalarına modern ve estetik bir görüntü sunar.