Banner reklamcılığı nedir?

İçindekiler:

  1. Banner reklamcılığı nedir?
  2. Banner boyutları nedir?
  3. Banner körlüğü nedir?
  4. Reklam körlüğü nedir?
  5. Bir web sitesi yüklenirken ya da yükledikten sonra görülen internet reklamına ne ad verilir?

Banner reklamcılığı nedir?

Banner metin tabanlı değil resim tabanlı olup web sitesi reklamcılığının popüler bir biçimidir. Banner reklamın amacı, bir markayı tanıtmak veya ziyaretçilerin reklamverenin web sitesine gitmesini sağlamaktır.

Banner boyutları nedir?

En Çok Kullanılan Banner Ölçüleri. Yarım Sayfalık İlan Banner (3) Satır İçi Dikdörtgen Banner (300×250) ... Geniş Dikey Banner / Gökdelen Banner (160×600)

Banner körlüğü nedir?

Banner körlüğü (banner blindness) ya da reklam körlüğü olarak adlandırılan bu kavram kullanıcıların web sitelerinde yer alan reklamları görmezden gelmesidir. Banner reklamlar oluşturulurken bu kullanıcı davranışına dikkat edilmesi gerekiyor.

Reklam körlüğü nedir?

Reklam körlüğü ya da banner körlüğü olarak adlandırılan dijital pazarlama kavramı bize internet kullanıcılarının web sitelerindeki reklamları görmezden gelmesini açıklayan bir kavramdır.

Bir web sitesi yüklenirken ya da yükledikten sonra görülen internet reklamına ne ad verilir?

Pop-up reklam: En popüler internet reklam türü olmasının yanında en çok tepki çeken reklam türü olan pop-up reklamlar, herhangi bir web sayfası yüklendiğinde, açılan sayfadan bağımsız olarak yeni bir pencere açılması temeline dayanmaktadır.