Kosgeb Girişimcilik Desteği kimler alabilir?

İçindekiler:

  1. Kosgeb Girişimcilik Desteği kimler alabilir?
  2. Kosgeb Girişimcilik desteği ne kadar?
  3. KOSGEB hangi işlere Destek Veriyor 2019?
  4. KOSGEB nasıl para alınır?

Kosgeb Girişimcilik Desteği kimler alabilir?

KOSGEB desteklenen sektörler içerisinde yer alan girişimcilere 2020 yılı itibariyle 60.000 TL kadar hibe desteği sağlıyor. Destek, işgücünü ve istihdamı arttırmak için özellikle kadın, engelli, genç girişimcilere, şehit ve gazi yakınlarına avantajlı olarak veriliyor.

Kosgeb Girişimcilik desteği ne kadar?

Program, kapsamında girişimciler, şirket kuruluşu, performans dönemi destekleri sunmaktadır. Şahıs ( gerçek kişi ) işletmesi kuranlar 5.000 TL., Tüzel ( limited, anonim ) şirket kuranlar da 10.000 TL. destek almaktadır.

KOSGEB hangi işlere Destek Veriyor 2019?

İnşaat (Sıva işleri, yıkım, sıhhi tesisat, elektrik tesisatı, çatı işleri...) Toptan ve perakende ticaret (motorlu taşıtlar, ev eşyası, hırdavat, gıda, içecek, pazar yerinde satış...) Ulaştırma ve depolama (Nakliye, kurye, ev ve işyerlerinde taşımacılık...) Bilgi ve iletişim (Yazılım, web tasarımı, kitap yayımı...)

KOSGEB nasıl para alınır?

KOSGEB Desteklenen Sektörler NACE kodları içerisinde yer alan bir iş fikrine sahip olmanız gerekir. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başvurusuna bulunarak ”Girişimcilik Sertifikası” almalısınız. Başvuru sonrasında size verilen gün geldiğinde KOSGEB iş planı projenizi sunmanız gerekmekte siniz.