Ürün tipi ne demektir?

İçindekiler:

  1. Ürün tipi ne demektir?
  2. Dezenfektanlar hangi Urun Tipi?
  3. Biyosidal ürün kac ana grupları?
  4. Biyosidal ürünler nelerdir?
  5. Halk sağlığı alanında kullanılan dezenfektanlar hangi ürün tipinde yer alır?
  6. Biyosidal ürün belgesi ne demektir?
  7. Biyosit ve Biyosidal ürün nedir?
  8. Biyosidal ürün ne demek?
  9. Biyosidal ürün sertifikası nasil alinir?
  10. Kolayda ürün nelerdir?
  11. Yüksek seviyeli dezenfektanlar nelerdir?
  12. Ekolojik dezenfektan nedir?
  13. Antibakteriyel olarak ruhsat almış ürünler hangi amaç için kullanılır?

Ürün tipi ne demektir?

Ürün Tipi: Insektisitler, akarisitler ve diğer artropodların kontrolünde kullanılan ürünler. Zararlı organizmaların kontrolünde kullanılan ürünler (pire gibi omurgasız, ya da kuş gibi omurgalı), kovma ya da çekme özelliğinden dolayı, insan ya da hayvan hijyeninde dolaylı ya da dolaysız olarak kullanılan ürünlerdir.

Dezenfektanlar hangi Urun Tipi?

İnsanlar için kullanılan dezenfektanlar, antibakteriyel ürünler Ürün Tipi 1 kapsamındadır.

Biyosidal ürün kac ana grupları?

Biyosidal ürün tipleri, dezenfektanlar, koruyucular, haşere kontrol ürünleri ve diğer biyosidal ürünler olmak üzere dört ana grup altında ayrılmış durumdadır. Biyosidal Ürünler Yönetmeliği gereğince kapsam dahilindeki ürünler için aşağıdaki biyosidal ürün tipi tanımları yapılmıştır.

Biyosidal ürünler nelerdir?

Biyosidal ürünler; İnsanların bulunduğu ortamlarda, yaşam alanlarında veya çevrelerinde bulunan zararlılarla mücadele amacıyla kullanılan ve bu zararlıları yok eden veya uzaklaştıran, cezbederek belirli bir hedefte toplanmalarını sağlayan kimyasal formülasyonlar veya maddelerdir.

Halk sağlığı alanında kullanılan dezenfektanlar hangi ürün tipinde yer alır?

göre değişik şekillerde sınıflandırılır. Enfeksiyonlardan korunabilmek için; özellikle sağlık alanında kullanılan dezenfektanlar Biyosidal Ürünler Yönetmeliği kapsamında değerlendirilmektedir.

Biyosidal ürün belgesi ne demektir?

Biyosidal, içerisinde bir yada birden çok aktif madde barındıran, kullanıma hazır şekilde satışa konulmuş, biyolojik yada kimyasal bakımdan herhangi bir zarar teşkil eden organizma üzerinde kontrol edici faaliyet gösteren yada hareketini kısıtlayan, zararsız kılan, bertaraf eden aktif madde ve preparatlardır.

Biyosit ve Biyosidal ürün nedir?

BİYOSİT VE BİYOSİDAL ÜRÜN Biyosidal ürünler, içerdikleri aktif madde ya da maddeler sayesinde zararlı olarak kabul edilen bakteri, virüs, mantar gibi mikroorganizmalar, hamam böceği, kene, karasinek, sivrisinek gibi böcekler, fare ve sıçan gibi kemirgenler üzerinde kimyasal veya biyolojik etki gösterirler.

Biyosidal ürün ne demek?

BİYOSİT VE BİYOSİDAL ÜRÜN Biyosidal ürünler, içerdikleri aktif madde ya da maddeler sayesinde zararlı olarak kabul edilen bakteri, virüs, mantar gibi mikroorganizmalar, hamam böceği, kene, karasinek, sivrisinek gibi böcekler, fare ve sıçan gibi kemirgenler üzerinde kimyasal veya biyolojik etki gösterirler.

Biyosidal ürün sertifikası nasil alinir?

Ön başvuru aşağıdaki evraklar ile gerçekleştirilir:
  1. Dilekçe.
  2. Ön başvuru formu.
  3. Etiket (Biyosidal yönetmeliğine uygun)
  4. Ürün güvenlik bilgi formu (GBF/SDS/MSDS) (Sertifikalı uzman tarafından hazırlanır)
  5. Ürün Spesifikasyonu.
  6. Harç Dekontu (75 TL)

Kolayda ürün nelerdir?

pazarlamada ihtiyaç anında bulunabilen her yerde satılan ürünler olarak geçer. ekmek,su gibi. satın alma oncesi, tüketicinin hakkında araştırma yapmadığı mal çeşidi.

Yüksek seviyeli dezenfektanlar nelerdir?

Gluteraldehit, formaldehit, hidrojen peroksit, sodyum hipoklorit, perasetik asit yüksek seviyeli dezenfektanlardır.

Ekolojik dezenfektan nedir?

Gümüş iyonu yerine, nano teknoloji kullanılarak elektriksel yük içermeyen, nano büyüklükte metal gümüş içeren, doğaya ve insana saygılı, kalıntı bırakmayan ve her şartta en iyi şekilde çalışan, uygulandığı her yerde uzun süre etkinlik sağlayan dezenfektandır.

Antibakteriyel olarak ruhsat almış ürünler hangi amaç için kullanılır?

İnsan hijyenini sağlamak amacı ile üretilen, gerçek hedefinin deri dezenfeksiyonu olduğu, cilt üzerinde kullanılan en düşük riskli kimyasal üründür. Bu ürünün kullanım amacı; insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen zararlı mikroplardan arındırmaktır.