Nesil kelimesini anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Nesil kelimesini anlamı nedir?
  2. Nesli ne anlama gelir?
  3. Kuşak nesil ne demek?
  4. Nesil sözcüğü Türkçe mi?
  5. Hangi hayvanın nesli tükenmiştir?
  6. Onun nezdinde ne demek?
  7. Türkçede Nesir ne demektir?
  8. Nesil soy ne demek?
  9. Cenk kelimesinin eş anlamı nedir?
  10. Benim nezdimde mi nezdinde mi?
  11. Nezdinde mi nezrinde mi?

Nesil kelimesini anlamı nedir?

NESİL – NESL Aynı yıllarda yaşamış olan, yaklaşık aynı yaşta bulunan kişilerin bütünü, kuşak: Yâkup Kadri otuz beşi geçen nesle mensuptur (Ahmet Hâşim). Burada edebiyâtın üç nesli birleşiyor (Yusuf Z. Ortaç). Her neslin etrâfında döndüğü bâzı kutuplar vardır (Mehmet Kaplan).

Nesli ne anlama gelir?

Nesli isminin anlamı: Nesle, soya ait.

Kuşak nesil ne demek?

Eski Türkçe sözcüklerden biri olan kuşak kelimesi, günümüzde hem gerçek hem de mecazi anlamda kullanılır. Eski metinlerde ''kurşağ'' şeklinde geçen bu kelime kuşanmak fiilinden türetilmiştir. ... Günümüzde bu kelime daha çok nesil manasında kullanılır.

Nesil sözcüğü Türkçe mi?

Nesil kelimesi Türkçe'de "1. doğurtma, baba olma, 2. soy, döl" anlamına gelir. Arapça nsl kökünden gelen nasl نسل z "1. doğurtma, baba olma, 2. soy, döl" sözcüğünden alıntıdır.

Hangi hayvanın nesli tükenmiştir?

Anadolu aslanı: En son 1890 yılında vurulmuştur. Anadolu kaplanı: Son kaplan 1970 yılında öldürülmüştür. Çizgili sırtlanlar: Bir çeşit sırtlan türüydü. Archelon: Soyu tükenmiş bir deniz kaplumbağasıdır.

Onun nezdinde ne demek?

Kelime anlamı itibariyle nezdinde 'yanında, huzurunda ve gözetiminde' anlamları taşımaktadır. Bu üç anlam kapsamında farklı cümlelerde gündelik yaşamda rahatlıkla kullanılabilir. Bir kişi ya da bir eşya ve benzeri unsurun yanında, huzurunda ve gözetiminde olarak dile getirilmektedir.

Türkçede Nesir ne demektir?

Nesir, edebiyatta düzyazı sanatıdır demiştik. Dil kurallarından başka hiçbir ölçüye bağlı olmayan düz ve tabu anlatma yolu. "Yunanlıların ve bilhassa Latinlerin nesir dedikleri nesir, hulasa bugün aydınlığının hudutsuzluğuyla insanları insan eden nesir Araplar'da da yoktu, Acemler'de de yoktu.

Nesil soy ne demek?

Soyağacı veya aile ağacı, bir kişinin soyundan olan kişileri gösteren bir çizelgedir. ... Bazı soy ağaçları bir atanın soyundan gelen herkesi gösterir, bazıları ise bir kişinin bütün atalarını gösterir. Bazı aile ağaçları aynı soyadı taşıyan kişileri (yani erkek taraflı sülâleyi) gösterir.

Cenk kelimesinin eş anlamı nedir?

Savaş kelimesinin eş anlamlısı kelimelerinden ilki " Harp" kelimesidir. Harp kelimesi aynı zamanda savaş demektir. Dolayısıyla bu kelimeyi savaş eş anlamlısı olarak da kullanabiliriz. Bir diğer savaş kelimesinin eş anlamlısı ise "Cenk" kelimesidir.

Benim nezdimde mi nezdinde mi?

Nezdimde mi nezdinde mi? Kelime anlamı itibariyle nezdinde 'yanında, huzurunda ve gözetiminde' anlamları taşımaktadır. Bu üç anlam kapsamında farklı cümlelerde gündelik yaşamda rahatlıkla kullanılabilir. Bir kişi ya da bir eşya ve benzeri unsurun yanında, huzurunda ve gözetiminde olarak dile getirilmektedir.

Nezdinde mi nezrinde mi?

Türk Dil Kurumu açısından nezdinde kelimesi 'huzurunda, gözetiminde ve yanında' şeklinde geçmektedir.