Garanti belgesi nelere verilir?

İçindekiler:

  1. Garanti belgesi nelere verilir?
  2. Kullanıcı hatası garantiye girer mi?
  3. Garanti belgesi ne ise yarar?
  4. Kullanıcı hatası ne demek?
  5. Garanti belgesi hangi amaçla düzenlenir?
  6. Garanti belgesi vermek zorunlu mu?
  7. Ayıplı malın misli ile değiştirilmesi ne demek?
  8. Garanti belgesi olmazsa ne olur?
  9. Azami tamir süresi ne demek?

Garanti belgesi nelere verilir?

Garanti belgesinde, malın tüketiciye teslim tarihi, üretici veya ithalatçı ile satıcı firmanın unvanı, adresi, telefonu ve diğer iletişim bilgileri ve tüketicinin seçimlik hakları, uyuşmazlıkların çözüm mercileri gibi bilgilerin bulunması zorunludur. ... Garanti süresi malın teslimi ile başlar ve en az iki yıldır.

Kullanıcı hatası garantiye girer mi?

Ürünün garanti kapsamında değerlendirilebilmesi için sorunun kullanıcı hatasından kaynaklanmaması gerekir. ... Günlük hayatta almış olduğumuz birçok ürünü garanti kapsamında yapılması için firmaya başvurduğumuzda kullanıcı hatası gerekçesi ile talepleri reddedilmektedir.

Garanti belgesi ne ise yarar?

İmalatçı - üretici veya ithalatçıların, sattıkları, ürettikleri ve/veya ithal ettikleri mallar için düzenlenen ve malın garanti süresi içerisinde meydana gelebilecek arızalarla ilgili olarak en az iki yıl süreyle (veya özelliği nedeniyle belirlendiği ölçü birimi içerisinde,) malın ücretsiz olarak yenisi ile ...

Kullanıcı hatası ne demek?

Yönetmelikte bahsi geçen kullanıcı hatasından anlaşıldığı gibi; örneğin biz telefonun kulaklık girişine çatal-kaşık-kürdan sokarsak ve kulaklık girişi bozulursa bu durum kullanıcı hatası olur. Çünkü kullanım kılavuzunda o girişe kulaklık takılacağı yazıyor.

Garanti belgesi hangi amaçla düzenlenir?

Garanti Belgesi, imalatçı veya ithalatçıların imal ve/veya ithal ettikleri sanayi malları için düzenlenen ve malın garanti süresi içerisinde meydana gelebilecek arızalarının en az iki yıl süreyle ücretsiz olarak tamirinin veya yenisi ile değiştirilmesinin taahhüt edildiğini ve satıcı ile tüketicinin yükümlülüklerini ...

Garanti belgesi vermek zorunlu mu?

Garanti belgesi kâğıt üzerinde yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı aracılığıyla verilebilir. Tüketicinin talep etmesi halinde kâğıt üzerinde yazılı olarak verilmesi zorunludur.

Ayıplı malın misli ile değiştirilmesi ne demek?

Tüketici, satışa konu malın ayıplı çıkması durumunda kanundan doğan seçimlik haklarını kullanabilir. Bu seçimlik haklardan bir tanesi de “satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme”dir. ... Satıcının bu seçimlik hakkını yerine getirmemesi durumunda tüketici, Tüketici Mahkemesine başvurabilir.

Garanti belgesi olmazsa ne olur?

Garanti belgesi yoksa madde 11/c kapsamında ücretsiz onarım hakkına girer. Eğer malın garanti belgesi varsa ayıba ilişkin madde 11/c'deki ücretsiz onarım hakkı madde 56 kapsamındadır. ... Malın garanti belgesinin olması tüketicinin diğer seçimlik haklarını kullanmasına engel değildir.

Azami tamir süresi ne demek?

Yetkili teknik servisler kendilerine verilen malın tamirini azami tamir süresinde tamamlamak zorunda. Bu süre de kanunda 20 işgünü olarak belirlenmiş.