KOSGEB iş geliştirme desteği nedir?

İçindekiler:

  1. KOSGEB iş geliştirme desteği nedir?
  2. Işletme geliştirme destek programı kaç yıl?
  3. Işletme geliştirme destek programına kimler başvurabilir?
  4. Işletme geliştirme Büyüme ve Uluslararasılaşma destekleri nedir?
  5. Kosgeb nitelikli eleman desteği kimler yararlanabilir?
  6. Işletme geliştirme destek programi nedir?

KOSGEB iş geliştirme desteği nedir?

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin rekabet güçlerinin, kurumsallaşma-markalaşma düzeylerinin ve ekonomideki paylarının arttırılması, kapasitelerinin geliştirilmesi ve öncelikli ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. (Bu destek programı, KOBİ Geliştirme Dairesi Başkanlığı tarafından tasarlanmıştır.)

Işletme geliştirme destek programı kaç yıl?

MADDE 6 - (1) Programın süresi işletme için 2 (iki) yıldır. (2) Net satış hasılatı veya dönem içinde elde edilen hasılatı program sonunda en az  (on) artan işletmeler, destek programından bir defaya mahsus olmak üzere yeniden yararlanabilir.

Işletme geliştirme destek programına kimler başvurabilir?

Bir iş gezisinin destek kapsamına alınabilmesi için en az 10 işletmenin programda yer alması gerekir. Destekten yararlanmak isteyen işletmenin en geç gezi tarihinden 2 iş günü öncesi başvuru yapması gerekmektedir. Desteğin üst limiti 20.000 TL dir.

Işletme geliştirme Büyüme ve Uluslararasılaşma destekleri nedir?

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin rekabet güçlerinin, Kurumsallaşma-markalaşma düzeylerinin ve. Ekonomideki paylarının arttırılması, kapasitelerinin geliştirilmesi ve öncelikli ihtiyaçlarının karşılanmasıdır.

Kosgeb nitelikli eleman desteği kimler yararlanabilir?

1.1) NİTELİKLİ ELEMAN İSTİHDAM DESTEĞİ KİMLER İÇİN VERİLİR. Bu destek, destek başvurusunu yapan işletmede destek başvuru tarihi itibariyle son 12 (on iki) ay içinde istihdam edilmemiş, yükseköğretim kurumundan mezun ve işletmede tam zamanlı olarak çalışacak işçiler için verilir.

Işletme geliştirme destek programi nedir?

İşletme Geliştirme Destek Programı Nedir? Program, küçük ve orta ölçekli işletmelerin öncelikli ihtiyaçlarını belirleyip bunların giderilmesini sağlayarak rekabet edebilme potansiyeli oluşturmayı, kurumsallaşma ve beraberinde markalaşma kapasitelerini güçlendirmeyi, ekonomideki paylarını arttırmayı amaçlar.