Kitle nasıl bir hastalıktır?

İçindekiler:

  1. Kitle nasıl bir hastalıktır?
  2. Iyi huylu kitle nasıl anlaşılır?
  3. Iyi huylu kitle ne demek?
  4. Iyi huylu tümör kötüye dönüşür mü?
  5. Iyi huylu kitle için kemoterapi uygulanır mı?
  6. Iyi huylu kitle kötüye dönüşür mü?

Kitle nasıl bir hastalıktır?

Kitle vücutta normalde bulunmayan şişlik veya yumru olarak tanımlanabilir. Vücutta her şişlik tümör anlamına gelmez. Herhangi bir kaza ya da travma sonrası da hematom dediğimiz cilt altına kanamalar olabilir, bunlar o bölgede bir şişlik oluşturabilir ve bu zamanla geçer.

Iyi huylu kitle nasıl anlaşılır?

Yine genel olarak kötü huylu tümörler (yani kanser ya da sarkomlar) kısa sürede büyüyen, bazan 5-10 cm gibi çok büyük çaplara ulaşan, beklemekle küçülmeyen, büyüdükçe çevre dokuya uzanarak hareketi azalan, komşu dokuların şeklini ve işlevini bozan kitlelerdir. Büyüdükçe ağrılı olabilirler.

Iyi huylu kitle ne demek?

İyi huylu kitlelerin bir çok türü vardır ve nedenleri de birbirinden farklı olabilmektedir. Memede en yaygın olarak görülen zararsız, iyi huylu büyüme fibrokistlerdir. Fibrokistler memede kitle ve hassasiyete neden olurlar. Genellikle regl döneminde hassasiyetin artması gibi bir belirti gösterirler.

Iyi huylu tümör kötüye dönüşür mü?

İyi huylu tümör, kötü huyluya dönüşür mü? İyi huylu bir tümörün kötü huylu bir tümöre dönüşme ihtimali çok düşüktür, yine de vücutta oluşan yabancı her türlü kitlenin belli aralıklarla takip edilmesi gerekir. Takibin aralığına, taşıdığı risk faktörlerine göre doktorun karar vermesi daha uygun olacaktır.

Iyi huylu kitle için kemoterapi uygulanır mı?

Genel bir kural olarak tüm iyi huylu tümörlerde tümörün yerleşimine göre cerrahi girişim altın standart bir yöntemdir. Ancak tümörün cinsine göre habis olanlarda cerrahi tedavi sonrası radyoterapi ve kemoterapi ameliyat sonrası uygulanan ilave tedavi yöntemleridir.

Iyi huylu kitle kötüye dönüşür mü?

Memede kitle oluşması yaygın görülen bir durumdur. Ancak bu kitlelerin büyük çoğunlu iyi huylu olmakta yani kanser olmamaktadır.