Proje yönetim sistemleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Proje yönetim sistemleri nelerdir?
  2. Proje yönetimi yazılımı hangi ortam için kullanılır?
  3. Proje sistemi nedir?
  4. Proje Takip Sistemi Nedir?
  5. Proje Yönetimi Süreç Grupları nelerdir?
  6. Modern Proje Yönetimi öncüsü kimdir?
  7. Proje Kontrol Sistemi Nedir?

Proje yönetim sistemleri nelerdir?

Proje Yönetim Sistemi Nedir? Hizmet, inşaat v.b sektörlerde faaliyet gösteren kurum veya kuruluşların yürütmekte oldukları projelerin ve yatırımlarının internet ortamında tek bir ekran üzerinden analiz planlanması ve ayrıntılı raporların alınmasını sağlamak için tasarlanmış bir web uygulamasıdır.

Proje yönetimi yazılımı hangi ortam için kullanılır?

Bu uygulama küçük şirketlerde, veya proje planlanmasında az sayıda kişinin yer aldığı şirketlerde kullanılabilir. Masaüstü uygulamaları genellikle bu kategoriye girerler.

Proje sistemi nedir?

Proje yönetim sistemi, birbirine bağlı ve eş zamanlı ilerlemesi gereken görevlerin yönetilmesi ve koordine edilmesinde önemli bir araçtır. Proje yönetimi; karmaşık ve birbirine bağlı projeleri, izlenen ve kontrol edilen görevlere ve alt görevlere dönüştürür.

Proje Takip Sistemi Nedir?

Kurum ve kuruluşların tüm birimlerindeki iş ve projelerinin, web ve mobil yazılımlar üzerinden sorgulanması, üretilmesi, güncellenmesi, raporlanması ve takibinin yapılması için geliştirilmiş bir uygulamadır.

Proje Yönetimi Süreç Grupları nelerdir?

Proje Yönetimi Aşamaları
  • Başlangıç Süreç Grubu.
  • Planlama Süreç Grubu.
  • Yürütme Süreç Grubu.
  • İzleme ve Kontrol Süreç Grubu.
  • Kapanış Süreç Grubu.

Modern Proje Yönetimi öncüsü kimdir?

Henry Gantt (18) ise Taylor'ın yaklaşımını benimsemiş olup modern proje yönetimini geliştirmiş olan kişidir. Soyadından da anlaşıldığı üzere ünlü GANTT Şemasını 1917 yılında geliştirmiştir.

Proje Kontrol Sistemi Nedir?

Proje Kontrolü, başlanmış ve devam eden projelerin gidişatının planlama sürecini de göz önünde bulundurularak test edildiği aşamadır. Test ve kontroller proje planında belirlenmiş olan noktalarda yapılmalı ve planda belirlenmiş ölçüm kıstasları uygulanmalıdır.