Standart stor perde ölçüleri nedir?

İçindekiler:

  1. Standart stor perde ölçüleri nedir?
  2. Stor perde alırken ölçüsü nasıl alınır?
  3. Stor perde eni en fazla kaç olmalı?
  4. Zebra perde metrekaresi ne kadar?
  5. Stor tül ölçüsü nasıl alınır?
  6. Perde ölçüsü nasıl alınır?
  7. Stor perde yikama nasil hesaplanir?
  8. Cam balkon stor perde ölçüsü nasıl alinir?

Standart stor perde ölçüleri nedir?

Stor perdelerde kullanılan kumaş topları standart olarak 2 metre veya 2.1 metre en ölçüsüne sahip bulunmaktadır. Stor perdeler boydan kesilmekte ve perdenin boyu 1,80 bile olsa boy yine de 2 m olarak alınmaktadır. Örnek olarak eni 1,20 olan bir perdenin boyu 1,70 olsun.

Stor perde alırken ölçüsü nasıl alınır?

Perdenin en ölçüsü pencere kenarlarının bitiminden itibaren sağı ve solu 10 cm taşırarak alınmalıdır. Boy ölçüsünü perdenin kapanmasını istediğimiz noktaya kadar alabiliriz. Alüminyum borunun çıplak görüntüsünü engellemek için 10 cm sarım payı ilave etmeliyiz.

Stor perde eni en fazla kaç olmalı?

200 santim'den daha geniş eni olan bir sipariş vermek istiyorsanız, boyunuz (yükseklik) en fazla 200 santim olmalıdır.

Zebra perde metrekaresi ne kadar?

Zebra Perde Bambu - 45,90TL/m2 | Perde.com.

Stor tül ölçüsü nasıl alınır?

2 - Stor ve zebra perdeler en az 2 metre boyunda imal edildiği için perdenizin uzunluğunu korniş mekanizmasından veya tavandan pencerenin mermerine kadar ölçmelisiniz. 2 metreden daha kısa uzunluk ölçüleri 2 metre olarak değerlendirilecektir.

Perde ölçüsü nasıl alınır?

Düz klasik tarzda tül perde ölçüsü duvardan duvara alınabilir veya pencerelerin bitiminden 25'er cm taşabilir. Boy ölçüsü tavandan yere genel tercih olarak yerden 4-5 cm. yukarda tutulur. Tül perdelik kumaş alırken büzgü tercihine göre 1'e 2,5 istendiğinde alınan en ölçüsünün 2,5 katı kadar tül alınmalıdır.

Stor perde yikama nasil hesaplanir?

Stor perde yıkama fiyat hesaplama: perdenin toplam alanı ile m2 yıkama ücretini çarpıyoruz: 2,4m2 x 10 TL = 24 TL sonucu ortaya çıkmaktadır.

Cam balkon stor perde ölçüsü nasıl alinir?

1.Perde için en ölçü alırken, başlangıç profilinden cam fitiline kadar ölçülür ve ölçümden 2 cm çıkarılır. Bunun nedeni; açılır kanadın üzerine perde takıldığında ve bu kanadı açtığınızda perdenin profile çarpmasına engel olmaktır.