Stok yönetimi Nedir Nasıl Yapılır?

İçindekiler:

  1. Stok yönetimi Nedir Nasıl Yapılır?
  2. Stok için üretim nedir?
  3. Stok takibi nedir nasıl yapılır?
  4. Stok yönetiminin temel amacı nedir?
  5. Seri halde üretim nedir?

Stok yönetimi Nedir Nasıl Yapılır?

Stok yönetimi; işletmenin üretim, satış ve finansal şartlarını göz önünde bulundurarak, gereksinimlerin karşılanması için elde bulundurulması gereken ürünler arasında denge kurmak amacıyla yapılan, planlama, örgütleme ve kontrol işlemleridir.

Stok için üretim nedir?

Stoğa üretim, Tedarik Zinciri Yönetimin başarılı sonuçlar çıkartması ve şirket içinde departmanların işbirliğinin sonucunda talep tahminlerinin doğru yapılması ve satışın gerçekleştiğinde en kısa süre içerisinde, söz verildiği sürede, istenilen kalitede teslim etmek adına tercih edilen bir üretim sistemidir.

Stok takibi nedir nasıl yapılır?

İşletmelerin ürünlerinin miktarını gözeterek mağaza ve depolarındaki durumu takip eden programdır. Stok takibi bir çok yolla yapılabilir; kağıt kalem ile, excel benzeri bir program ile, kendi yazılımlarınız ile, stok takibine özel yazılımlar ile.

Stok yönetiminin temel amacı nedir?

İstenilen zamanda, istenilen miktarda, istenilen yerde. istenilen kalitede, Malzemenin sağlanabilmesi için ne zaman, ne kadar tedarik edilebileceği sorularına cevap bulma işlemidir. Stok kontrolünün amacı, istenilen malı istenen zamanda hazır bulundurmak ve bunu en ekonomik biçimde gerçekleştirmektir.

Seri halde üretim nedir?

Seri üretim bir ürünün genellikle montaj hattı aracılığıyla çok sayıda üretilmesidir. Seri üretimin kullanım alanı bir yığın biçiminde işlenmesi gereken maddelerden (gıda, yakıt, kimyasallar, vb.) ayrı ayrı işlenebilen maddelere (ev malzemeleri, otomobiller, vb.)