Satış bütçesi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Satış bütçesi nasıl yapılır?
  2. Üretim bütçesi nedir?
  3. Sermaye bütçesi nedir ne demek?
  4. Nakit bütçesi nasıl yapılır?
  5. Malzeme bütçesi nedir?
  6. Sermaye harcamaları nasıl hesaplanır?
  7. Sermaye bütçelemesi çeşitleri nelerdir?

Satış bütçesi nasıl yapılır?

Bir satış bütçesi oluşturmak için satış fiyatını satılan birim sayısıyla çarpın ve ardından indirimleri çıkarın. Bu size toplam net satış sağlar. Ancak, bu sayı yanlışsa, maliyetlerin şirketinizin diğer noktalarında hızla yükselmesini bekleyebilirsiniz.

Üretim bütçesi nedir?

Üretim bütçesi, bir şirketin muhasebe bölümü üretecek ve sağ satış bütçesi sonra yapıldığını sıklıkla ikinci belgedir. Aynı zamanda sık sık yapılır. Üretim bütçesi dolar hesaplamak yerine, belirli bir malın kaç birimine ihtiyaç duyulacağına dair bir tahmin sunar.

Sermaye bütçesi nedir ne demek?

İşletme açısından belirli bir üretim gücünün elde edilmesi için yapılan her türlü harcamaya yatırım denir. Diğer bir ifadeyle sermaye bütçelemesi; uygun ve verimli yatırım alanlarının araştırılması ve sermaye harcama önerilerinin (yatırım projelerinin) değerlendirilmesidir. ...

Nakit bütçesi nasıl yapılır?

Nakit bütçesi oluşturmanın ilk adımı bütçenin kapsayacağı zamanı bulmaktır. Bu zaman dilimi günlük, haftalık, aylık, üç aylık veya altı aylık olabilir. Nakit bütçesinin ikinci aşaması ise nakit girişlerinin de tahmin edilmesidir. Nakit bütçesinin en önemli sacayağı gelecekte yapılacak satışların öngörülmesidir.

Malzeme bütçesi nedir?

İlk madde malzeme bütçesi üretimde doğrudan kullanılacak olan malzemelerin planlanmasıdır. Hammadde bütçesi olarak da adlandırılabilir. Üretimde dolaylı olarak kullanılan malzemeler gider bütçelerinde gider olarak bütçelenir.

Sermaye harcamaları nasıl hesaplanır?

Bu, bir işletmenin gelirinin ne kadarının sermaye harcamalarına yöneldiğini ölçer. Oranı hesaplamak için, sermaye giderlerini gelire bölün. Örneğin, eğer bir işletme net sermaye harcamasında 10.000 dolar ve yıl için 100.000 dolar gelir elde etmişse, sermaye harcaması toplam gelirlerin yüzde 10'udur.

Sermaye bütçelemesi çeşitleri nelerdir?

Sermaye bütçelemesi, şirketlerin potansiyel bir yatırım ya da proje yürütmeleri gerekip gerekmediğini belirlemek için yürüttüğü finansal analizdir....Üç sermaye bütçeleme tekniği:
  • Geri ödeme periyodu.
  • Net bugünkü değer.
  • İç karlılık oranı