Ingenico iDE280 nasıl açılır?

İçindekiler:

  1. Ingenico iDE280 nasıl açılır?
  2. Vakıfbank POS cihazı nasıl kapatılır?
  3. Ingenico iDE280 temassız ödeme nasıl yapılır?
  4. Yazarkasa mali ID numarası nedir?
  5. Seyyar pos cihazı nasıl kullanılır?
  6. Temassız ödeme nasıl yapılır?

Ingenico iDE280 nasıl açılır?

iWE280, seyyar kullanım için pilli olarak tasarlanmıştır. Terminal kapalıyken yeşil giriş tuşuna basılarak açılır. Kapatmak için sarı (Silme) tuşa basılır ve “Cihaz Kapatılacak?” sorusuna karşılık giriş tuşuna basılarak kapatılması sağlanır.

Vakıfbank POS cihazı nasıl kapatılır?

Terminal üzerinde bulunan Ana Menüyü açan F1,F2,F3,F4 tuşlarından birine basılır. Çıkan menüde İPTAL seçeneği seçilir ve Giriş tuşuna basılır veya cihaz üzerinde bulunan « ÇIKIŞ » butonuyla direkt İPTAL menüsüne erişilir. Cihaz işyeri şifresini sorar; “0000” yazılır ve giriş tuşuna basılır.

Ingenico iDE280 temassız ödeme nasıl yapılır?

Satış işleminden sonra “Kredi” tuşuna basınız, ekranda “Kartı takınız” mesajı göründükten sonra cihazı kullanıcıya veriniz. Kullanıcı temassız kart özelliği olan banka kartını iWE280 seyyar ÖKC'de ana ekrana, iDE280 masaüstü ÖKC'de müşteri ekranına yaklaştırarak temassız ödeme işlemini yapabilir.

Yazarkasa mali ID numarası nedir?

Mali ID (Seri No) bilgisi BEKO ve Ingenico marka yazarkasa POS cihazları için zorunlu bilgidir. Bu nedenle BEKO yazarkasa POS cihazınızın 12 haneli, Ingenico yazarkasa POS cihazınızın 16 haneli seri numarasını (Mali ID) bildiğinizden emin olunuz.

Seyyar pos cihazı nasıl kullanılır?

Öncelikle banka kartı pos cihazına okutulur. Sonrasında pos cihazında yer alan satış butonuna tutar girilir. Günümüzde kimi cihazlar önce rakamın girilip sonra banka kartı pos cihazına okutturulmaktadır. Satış isimli butona basıldıktan sonra müşteriden şifre bilgilerinin girilmesi istenmektedir.

Temassız ödeme nasıl yapılır?

Temassız Ödeme; ödeme aracı (kredi kartı vb.) ve POS cihazı arasında doğrudan temas (kartın cihaza takılması gibi) olmadan yapılan ödeme işlemidir. Kartınızı POS cihazınıza yaklaştırıyor sadece 1-2 saniye gibi kısa bir zamanda şifre vb. işlemler gerekmeden ödemenizi gerçekleştirebiliyorsunuz.