Öz ürün kavramı nedir?

İçindekiler:

  1. Öz ürün kavramı nedir?
  2. Çekirdek ürün ne demek?
  3. Genişletilmiş ürün kavramı nedir?
  4. Ürün karması ne demektir?
  5. Ürün demeti nedir?
  6. Ürün Hattı doldurma nedir?

Öz ürün kavramı nedir?

Öz ürün, ürünün kullanıcılar sağladığı faydadır. Her tüketici satın aldığı üründen bir fayda beklemektedir. Faydası olmayan veya faydası net bir şekilde tüketiciye anlatılamayan ürünlerin, tüketiciler tarafından satın alınması mümkün değildir ya da satın alınması tesadüflere bağlıdır.

Çekirdek ürün ne demek?

Çekirdek Ürünler: Satın alırken, ne satın alındığını ifade eder. Somut Ürünler: Asıl malı tamamlayıcı kalite, şekil, marka, ambalaj gibi niteliklerden meydana gelir.

Genişletilmiş ürün kavramı nedir?

tüketicinin gidermeyi duyduğu ihtiyacı karşılayan ya da çözmeye çalıştığı sorunu giderebilecek fiziksel ve psikolojik unsurların bütününden oluşur. duyu organlarınca genellikle algılanamayan, soyut ancak tüketicilerce hissedilebilen unsurlardan oluşan pazarlama bileşenidir.

Ürün karması ne demektir?

Aynı müşteri grubuna satılan, aynı yerlerde ve aynı fiyat aralığında satılan ve benzer fonksiyonel özellikleri olması nedeniyle birbiriyle yakından bağlantılı olan ürün grubudur.

Ürün demeti nedir?

Ürün demeti, iki veya daha fazla ürünün tek bir ürünmüş gibi fiyatlandırılarak toplam liste fiyatlarından daha düşük fiyata satılması olarak tanımlanabilir.

Ürün Hattı doldurma nedir?

Hat genişletme: Aynı ürün sınıfında yeni özelliklere sahip ürünlerin aynı marka ismi altında pazara sunulmasıdır.