En kolay araba nasıl sürülür?

İçindekiler:

  1. En kolay araba nasıl sürülür?
  2. Araba durdurma nasıl olur?
  3. Araba boşta nasıl çalıştırılır?
  4. Araba nasıl kullanılır manuel vites?
  5. Araba kullanmak ne kadar sürede öğrenilir?
  6. Araba çalıştırmak için ne yapmalıyız?
  7. Arabada vites neye göre değiştirilir?
  8. Ne kadar sürede trafiğe çıkılır?
  9. Manuel önce el freni mi vites mi?

En kolay araba nasıl sürülür?

Arabayı çalıştır.
  1. İşe, debriyaj pedalına basarak başla. ...
  2. Arabayı çalıştırdıktan sonra ayağını fren pedalına bas ve el frenini indir.
  3. İleri gideceksen arabayı 1. vitese aI. ...
  4. Ayağını debriyajdan yavaşça çekerken gaz pedalına yavaşça bas.
  5. Motorun hızlandığını duyacak, sonra debriyajın “kavradığını” duyacak ve hissedeceksin.

Araba durdurma nasıl olur?

Düz vitesli olan otomobillerin yollarda durdurulması için öncelikle gazdan ayağın çekilmesi gerekir. Daha sonra ise fren pedalına basılarak aracın hızı düşürülür. Debriyaj frenine en sonuna kadar basılır ve aracın durdurulması sağlanır. En son olarak ise el frenini çekilir ve araç bütünüyle durdurulur.

Araba boşta nasıl çalıştırılır?

Bunun için yapılması gerekenler adım adım şu şekildedir: - Vites boşta iken sol ayak debriyajda ve sağ ayak frende olmalıdır. - Debriyaj sonuna kadar basılır ve aynı anda sağ ayak ile frene basılır. - Debriyaj sonuna kadar basıldığı zaman vites kolu hareket ettirilebilir.

Araba nasıl kullanılır manuel vites?

Manuel vites için ilk olarak debriyaj pedalına sonuna kadar basıyoruz. Daha sonra sağ ayağımız ile de gaz pedalının üzerinde bekletiyoruz, fakat basmıyoruz henüz. Sol ayağımızı debriyajdan yavaşça kaldırıyoruz bu esnada tam araba titremeye ve kalkışa hazır olacaktır.

Araba kullanmak ne kadar sürede öğrenilir?

Gerekli eğitimleri aldığınız takdirde araba kullanmayı öğrenmek yaklaşık 1 ay sürer. Ancak araba sürme konusunda uzmanlaşmanız ve iyi bir sürücü olmanız için seneler geçmesi gerekir.

Araba çalıştırmak için ne yapmalıyız?

Aracın çalıştırılma kısmında önce debriyaj ve frene basılır ardından vites boşa alınır ve araç çalıştırılır. Debriyaja basınca vites boşa düşeceğinden frene basmanız gerekir. Araç 3 aşamada çalıştırılır. İkinci kademe bir süre beklenir ve marş edilir.

Arabada vites neye göre değiştirilir?

Araba 1. Viteste kalkar ve hemen sonrasında 2. Vitese takmanız gerekir. Sonrasında yol durumuna ve trafiğe göre 3. vitese takarak 90-100 arasında bir hıza sahip olursunuz. Şehir içinde araba kullanıyorsanız 3.vites, ortalama bir düz yol var ise 4. vitese takabilirsiniz.

Ne kadar sürede trafiğe çıkılır?

Manuel vitesli araçla ortalama olarak 7 - 10 günde öğrencilerimiz trafiğe çıkabilecek düzeye geliyor. Ama bu süre bazı öğrencilerimizde biraz uzayabiliyor.

Manuel önce el freni mi vites mi?

Arabayı park ettikten sonra el frenini çekip, vitesi boşa almak gerekir. Ayağınızı da frenden çektikten sonra araba sadece el freni ile duruyorsa o anda uygun vitese takmanız gerekmekte.Otomatik vitesli araçlarda da aynı işlem uygulanmalı. Park edildikten sonra vites N konumuna getirilmeli ve el freni çekilmeli.