Temel HTML eğitimi ne demek?

İçindekiler:

  1. Temel HTML eğitimi ne demek?
  2. HTML Nasıl Yazılı?
  3. HTML CSS ile neler yapılabilir?
  4. HTML nedir ve ne işe yarar?
  5. HTML içerik ne demek?
  6. HTML editörleri nelerdir?
  7. CSS kodları ile neler yapılabilir?
  8. HTML editörleri ne ne denir?
  9. HTML bilmek ne işe yarar?
  10. CSS ne yapar?

Temel HTML eğitimi ne demek?

"Senkron" olarak planlanmış bir temel HTML eğitimidir. Bu eğitim, bireylerin web sitelerinin tasarlanması (oluşturulması) sırasında temel yapının hazırlanmasını sağlayacak olan HTML işaretleme dilini öğrenmeleri amacıyla, web tasarımında başlangıç seviyesinde hazırlanmıştır.

HTML Nasıl Yazılı?

HTML bir programlama dili değil, bir işaretleme dilidir. HTML dosya uzantılarının . html ya da .htm şeklinde yazılması gereklidir. HTML kodlarının yazımı için Notepad, Notepad++ ya da Sublime Text gibi editörler kullanılabilir.

HTML CSS ile neler yapılabilir?

HTML (HyperText Markup Language) ile birlikte entegre şekilde çalışan CSS, oluşturduğunuz web sayfalarında yapacağınız özellikleri geliştirmenize olanak sağlar. Web sayfalarının renklerini, fontlarını, görsel efektlerini, mizanpajını ve tüm öğeleri CSS stil şablonlarıyla biçimlendirebilirsiniz.

HTML nedir ve ne işe yarar?

HTML Hyper Text Markup Language kelimelerinin kısaltılması şeklinde olan metin işaretleme dilidir. Web sitelerin oluşturulmasında kullanılan bir programlama dilidir, bu dilin çalışabilmesi için chrome, firefox, safari, edge, opera gibi tarayıcılar tarafından derlenmesi gerekmektedir.

HTML içerik ne demek?

İngilizce Hyper Text Markup Language cümlesinin baş harflerinden oluşur. İşaretleme dili olan Html, web sayfalarının hazırlanmasında kullanılan sistemdir. Bir programlama dili olmayan Html bilgisayarlarımızda kullandığımız web sitelerinin oluşturulmasında kullanılır.

HTML editörleri nelerdir?

En iyi HTML editor listemiz popülerlik, özellikler ve tasarıma dayalı olarak oluşturulmuştur:
  • Atom HTLM Editörü
  • 2. Notepad ++
  • Sublime Text.
  • Adobe Dreamweaver CC.
  • Adobe Dreamweaver CC.
  • Froala.
  • 3. CoffeeCup.

CSS kodları ile neler yapılabilir?

Yazı boyutlandırma, farklı başlık stilleri, kenar süsleri, gölgelendirme, yatay ve dikey menüler, sayfa mizanpajı ve renklerle ilgili işlemler gibi birçok işlem sadece CSS kodları kullanılarak gerçekleştirilebilir.

HTML editörleri ne ne denir?

HTML editör, HTML belgelerini oluşturmamızı, düzenlememizi sağlayan programlardır. Bir HTML belgesi oluşturmak için PC kullanıcıları Not Defteri, MAC kullanıcıları Text Edit gibi basit metin düzenleyici programları kullanabilirler. Yani, bir HTML belgesi oluşturmak için özel bir programa ihtiyaç yoktur.

HTML bilmek ne işe yarar?

Yukarıda da belirttiğim gibi HyperText Markup Language kısa adıyla HTML, web sayfalarını hazırlamak için kullanılan bir işaretleme dilidir. HTML programlama dili değildir betik bir dildir, yani derleme olmaksızın çalıştırılabilir. Kullanılabilir en güncel sürüm versiyonu HTML 5'tir.

CSS ne yapar?

Basamaklı Stil Sayfaları anlamına gelen Cascading Style Sheets kelimelerinin kısaltması olan CSS, bir web sitesinin daha çok göze hitap eden kısımlarını düzenlemeyi sağlıyor. Renkler, ara yüz düzenlemeleri, fontlar ve bunlara bağlı birçok görsel tasarım unsurunu modifiye etmeye yarıyor.