E-Arşiv Fatura ne demek?

İçindekiler:

  1. E-Arşiv Fatura ne demek?
  2. Logo E-Arşiv faturası nasıl iptal edilir?
  3. E logo Fatura nedir?
  4. E Arsiv fatura nasil iptal edilir?
  5. E LOGO ne işe yarar?
  6. E-Arşiv iptal edilebilir mi?

E-Arşiv Fatura ne demek?

E-arşiv faturası, e-faturanın saklanması mükellef tarafından zorunlu tutulan nüshasıdır. E-arşiv faturalarının kesilmesi de zorunludur fakat bu faturalar alıcıya gönderilmez. E-arşiv faturaları, GİB'e rapor edilmelidir.

Logo E-Arşiv faturası nasıl iptal edilir?

Özel Entegratör Sunucusuna gönderilen e-Arşiv faturasını iptal etmek için:
  1. e-Arşiv Giden Kutusu / Henüz Sonuçlanmamış alanında F9 menüsü ile faturanın durumu sorgulanmalıdır.
  2. ERP programında ilgili fatura F9 menüsü ile iptal edilmelidir.
  3. İptal edilen e-Arşiv faturası Connect aracılığı ile sunucuya gönderilmelidir.

E logo Fatura nedir?

e-Fatura, veri format ve standardı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen ve elektronik belge biçiminde düzenlenen, VUK gereği bir faturada yer alması gereken bilgilerin içerisinde yer aldığı, satıcı ve alıcı arasında dolaşımını güvenli ve sağlıklı bir biçimde sağlamak amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığı ...

E Arsiv fatura nasil iptal edilir?

E-Arşiv faturanın iptal edilebilmesi için fatura oluşturulduktan sonra karşı tarafa iletilmeden iptal edilmesi gerekir. Aksi halde vergi kaçağı ortaya çıkabilir. İptal edilen E-Arşiv fatura bilgilerinin E-Arşiv raporunun “Fatura İptal” bölümüne yazılması gerekmektedir.

E LOGO ne işe yarar?

e-Logo ile başvuru sürecini en güvenli ve kolay şekilde atlatabilir, tedarikçilerinizle, kullanıcılarınızla veya diğer firmalarla finansal süreçlerinizi ve veri aktarım işlemlerinizi hızla ve güvenle yönetebilirsiniz.

E-Arşiv iptal edilebilir mi?

e-Arşiv Fatura iptali işlemi 7 gün içerisinde gerçekleştirilmelidir. Alıcı ve satıcı taraf, 7 gün içerisinde e-Arşiv faturayı iptal edebilir. Eğer bu süre aşılırsa ve fatura iptal edilmezse yeni bir fatura oluşturulabilir ve müşteriye gönderilebilir.