Balkona böcek gelmemesi için ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Balkona böcek gelmemesi için ne yapmalı?
  2. Güveyi ne uzaklaştırır?
  3. Sinekleri ne uzak tutar?
  4. Kara sinekleri evden kaçırmak için ne yapılabilir?
  5. Kara sinekleri ne uzak tutar?
  6. Kara sinekleri ne kovar?
  7. Kara sinekten nasıl kurtulur?
  8. Toprak solucanı nasıl yok edilir?
  9. Çiçeklerdeki beyaz böcekler nasıl yok edilir?
  10. Çiçeklerde beyaz sinek neden olur?
  11. Unlu bit hastalığı nedir?
  12. Movento ilaç ne işe yarar?

Balkona böcek gelmemesi için ne yapmalı?

Böcekleri evden uzak tutmak için en etkili yöntemlerden biri olarak, bulaşık deterjanı ve şekerli su karışımını deneyebilirsiniz. İlgili köşelere biraz şekerli su ve deterjan dökün. Şeker, onları bu karışıma doğru çekecektir. Bu yöntemi, özellikle arıları ve karıncaları kontrol altında tutmanıza yardımcı olabilir.

Güveyi ne uzaklaştırır?

Dolabınızda birkaç farklı noktada bulunduracağınız naftalinler, keskin kokularıyla güveleri uzak tutacaktır. 5- Talaş: Güveler talaştan nefret eder. Bu nedenle evdeki güvelerden kurtulmak için talaş kullanmak oldukça etkilidir. ... Karanfil Kesesi: Lavanta gibi karanfiller de güveleri kaçırır.

Sinekleri ne uzak tutar?

Yapımı çok kolay ve etkili bir sinek kovucu spreyin en temel malzemesi sirkedir. Bir bardak beyaz sirke, bir bardak su ve 1/3 bardak doğal içerikli bulaşık deterjanını iyice karıştırın, sinek kovucunuz hazır! Bu karışımı sprey bir şişeye doldurup içerde ve dışarda sinekleri kaçırmak için kullanabilirsiniz.

Kara sinekleri evden kaçırmak için ne yapılabilir?

Bir kaç damla badem yağı, 20'şer damla fesleğen yağı ve ıtır çiçeği yağı iyice karıştırılarak vücuda sürebilir veya pencereye yakın yerlere sıkabilirsiniz. - Sirke başka bir doğal sinek kovucudur. Pencere kenarlarına sıkınız. Sirkenin keskin kokusundan dolayı sinekler eve girmeyecektir.

Kara sinekleri ne uzak tutar?

Bugün, karasineklerin evinizi istila etmeleri durumunda deneyebileceğiniz 7 doğal ve şaşırtıcı çözümü sizinle paylaşmak istiyoruz.

  1. Votka Poşetleri. ...
  2. Fesleğen. ...
  3. 3. Lavanta Esansiyel Yağı ...
  4. Okaliptüs Esansiyel Yağı ...
  5. Sarımsak. ...
  6. Elma sirkesi. ...
  7. Karanfil ve Portakal.

Kara sinekleri ne kovar?

Yüzyıllardır kullanılan bir diğer doğal karasinek kovucu karışım ise elma sirkesi bazlı olandır. Yarım bardak elma sirkesini 20 damla biberiye yağı, 10 damla lavanta yağı ve 10 adet karanfil ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı bir litre suya dökerek iyice karıştırın.

Kara sinekten nasıl kurtulur?

Evdeki Karasineklerden Nasıl Kurtulurum?

  1. Nane kokusu sinekleri uzaklaştırır. Kapıların ve pencerelerin yanında, bir saksıya ektiğiniz nane bitkilerini bulundurabilirsiniz.
  2. Karasinekler lavanta kokusundan da hoşlanmaz. ...
  3. Bir kasede okaliptüs yaprağı, defne yaprağı ve karanfili karıştırın.

Toprak solucanı nasıl yok edilir?

Genellikle bu beyaz solucanlardan yerden kurtulmak için toprağı bir tencerede kurutmak yeterlidir , sonra kendiliğinden kaybolurlar. Ayrıca bitkinin bulunduğu tencereyi suya daldırabilirsiniz - kaynak kuyrukları boğulacak ve yüzeye çıkacaktır.

Çiçeklerdeki beyaz böcekler nasıl yok edilir?

Aspirinli su ile bitkinizin toprağında bulunan böceklerden kurtulabilirsiniz. Birkaç adet aspirin ile bir miktar suyu karıştırıp aspirinin iyice erimesini sağlayın. Ardından çiçeklerinizin toprağına biraz dökün. Hem bitkinizi besleyecek hem de bitkinizide yaşayan yaprak biti ve böcekleri uzaklaştıracaktır.

Çiçeklerde beyaz sinek neden olur?

Beyaz sineklerin, halk arasında 'basra' da denilen karbonhidratlı atıkları, bitkinin fotosentez yapmasını engeller ve ölmesine neden olur. Sadece bu atıklarının yarattığı sorunların dışında, bir çok virus hastalığın yayılmasını da sağlar.

Unlu bit hastalığı nedir?

Unlu bitler, yaprak düğümlerinde ve saplarda beyaz kabarık mum oluştururlar. Aynı zamanda bitki özsuyunu emerler. Absorbe ettikleri şeker fazlası salgı balı olarak salgılanır, yaprakları sapları ve meyveleri yapışkan yapar. Salgı balı üzerinde oluşan küf siyahımsı bir görünüş verir ve fotosentesizi etkiler.

Movento ilaç ne işe yarar?

Spirotetramat etken maddeli bir insektisit olan Movento® SC 100; yeni teknolojisi ve yeni etki mekanizması ile gelen kusursuz ve uzun süreli zararlı kontrolü, benzersiz çift yönlü sistemik taşınma özelliği, zararlılara karşı kullanılan doğal düşmanlarla bir takım gibi çalışması gibi yönleri ile zararlılarla mücadelede ...