Mudanya Ateşkes Antlaşması ile milli mücadelenin hangi dönemi bitti?

İçindekiler:

  1. Mudanya Ateşkes Antlaşması ile milli mücadelenin hangi dönemi bitti?
  2. Mudanya Ateşkes Antlaşması ile hangi savaşlar yapılmadan geri alındı?
  3. Milli mücadelede yaptığımız savaşın adı nedir?
  4. Milli Mücadele'nin zaferle sonuçlanması sonucu hangi antlaşma imzalanmıştır?
  5. Bu cephelerde hangi ülkelerle savaştık?
  6. Güney cephesinde kimler savaştı?
  7. Milli Mücadelede Güney cephesinin komutanı kimdir?

Mudanya Ateşkes Antlaşması ile milli mücadelenin hangi dönemi bitti?

' Ekim 1922 tarihinde görüşmelere devam edilmiş ve nihayet 11 Ekim 1922 günü Mudanya Ateşkes Antlaşması imzalanmıştır. Görüşmeleri uzaktan izleyen Yunanlılar antlaşmanın sonuçlarını kabul etmek zorunda kalmışlardır. Mudanya Ateşkes Antlaşması'nın imzalanması ile Kurtuluş Savaşı'nın askeri safhası sona ermiştir.

Mudanya Ateşkes Antlaşması ile hangi savaşlar yapılmadan geri alındı?

Merhabalar, Mudanya Ateşkes Antlaşması ile Doğu Trakya, İstanbul ve Boğazlar yeni bir savaş yapılmadan geri alınmıştır. Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı sonucu Yunanlıların ağır yenilgisinden sonra, İtilaf Devletleri Ateşkes Antlaşması imzalamak istemiştir.

Milli mücadelede yaptığımız savaşın adı nedir?

Türk Kurtuluş Savaşı, İstiklal Harbi veya Millî Mücadele, I. Dünya Savaşı'ndan yenik çıkan Osmanlı İmparatorluğu'nun İtilaf Devletleri'nce işgali sonucunda Mîsâk-ı Millî sınırları içinde ülke bütünlüğünü korumak için 1919-1922 yılları arasında gerçekleştirilen çok cepheli siyasi ve askeri mücadeledir.

Milli Mücadele'nin zaferle sonuçlanması sonucu hangi antlaşma imzalanmıştır?

1919: Milli Mücadelenin İlk Kıvılcımı Her şey 30 Ekim 1918'de, Birinci Dünya Savaşı'nda İtilaf Devletleri'nin zaferi sonucu imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması'yla başladı.

Bu cephelerde hangi ülkelerle savaştık?

Doğu cephesinde : Ruslar, Gürcistan (Gürcüler) ve Ermenistan (Ermeniler) ile Batı cephesinde : Yunanistan ve Yunanlıları destekleyen İngilizler ile Güney Cephesinde :Fransa ( Fransızlar) ve Ermenistan (Ermeniler) ile savaştık.

Güney cephesinde kimler savaştı?

Güney Cephesi (Cenup Cephesi), Fransız Cephesi veya Kilikya Cephesi (Fransızca: La campagne de Cilicie), I. Dünya Savaşı'nın ardından Fransız kuvvetleri ve beraberindeki Ermeni Lejyonu ile TBMM idaresindeki Kuvâ-yi Milliye arasında gerçekleşen muharebelerden meydana gelen cephedir.

Milli Mücadelede Güney cephesinin komutanı kimdir?

Adana Cephesi Fransızlar 9 Ocak 1919'da işgal altına aldıkları Adana'da Albay Bremond'u Genel Vali olarak tayin etmişlerdir.