Basketbolda top sürmeye ne denir?

İçindekiler:

  1. Basketbolda top sürmeye ne denir?
  2. Basketbol Terimleri Steps nedir?
  3. Steps basketbol terimi midir?
  4. Basketbolda pota yakın yerden 2 adımla yapılan atışın adı nedir?
  5. Basketbolda atılan basketler sonucunda kazanılan kaç çeşit sayı türü vardır ve bunlar hangi durumlara göre belirlenir?

Basketbolda top sürmeye ne denir?

Dribbling; topun bir oyuncu tarafından kontrol altına alındıktan sonra, durarak veya hareket halinde, tek el ile yere doğru itilerek başka bir oyuncuya dokundurmaksızın tekrar temas edilerek hareket ettirilmesine denir.

Basketbol Terimleri Steps nedir?

Steps veya hatalı yürüme, basketbolda topun iki el ile sektirilmesine ya da topu sürerken tutup ardından topun tekrar sektirilmesine denir. Hatalı yürüme ya da steps bir oyun ihlalidir ve top bu durumda karşı takıma verilir.

Steps basketbol terimi midir?

Steps, topun iki el ile sektirilmesine ya da topu sürüp sonra topu tutup sonra topun tekrar sektirilmesine denir. ... Eğer, elinizi basketbol topunun altına sokarsanız ve bekletirseniz bu top taşıma olur ve yine top karşı takıma geçer. Sadece hücumda steps vardır.

Basketbolda pota yakın yerden 2 adımla yapılan atışın adı nedir?

Top sürdükten ya da pas aldıktan sonra topun tutulup iki adım atılarak, potaya veya direk çembere (smaç) tek elle yapılan şut. Farklı çeşitleri vardır.

Basketbolda atılan basketler sonucunda kazanılan kaç çeşit sayı türü vardır ve bunlar hangi durumlara göre belirlenir?

Basketbolda üç sayı çizgisi dışından atılan her basket (topun potadan-çemberden geçirilmesi) için 3 sayı , üç sayısı çizgisi içinden atılan her basket için 2 sayı , faul sonucu atılan her basket için ise 1 sayı alınmaktadır. Her periyot sonucu takımın aldığı sayılar toplanır ve maç sonucu sayıları belirlenir.