Şahıs Şirketi ticaret unvanı ad Soyad olmak zorunda mı?

İçindekiler:

  1. Şahıs Şirketi ticaret unvanı ad Soyad olmak zorunda mı?
  2. Şahıs Şirketi adı ne olur?
  3. Firma ünvanına ne yazılır?
  4. Ticaret ünvanı nasıl olur?
  5. Şirket fatura unvanı nedir?

Şahıs Şirketi ticaret unvanı ad Soyad olmak zorunda mı?

Şahıs İşletmeleri Gerçek kişi tacirin ticaret unvanı kısaltılmadan yazılan ad ve soyadından meydana gelir. Ad ve soyadına TTK.nın 46. maddesine uygun ekler yapılabilir. Unvanda; ortaklık bulunduğu izlenimini yaratacak çoğul ekler, başka kişilerin adları ve yabancı kelimeler kullanılmamalıdır.

Şahıs Şirketi adı ne olur?

Bu sorunun cevabı evet, şahıs işletmenizde ayrı bir unvan kullanabilirsiniz. Örnek verirsek isminiz Ahmet Yılmaz ancak şahıs firmanızda ayrıca bir unvan kullanmak istiyorsunuz. Şahıs şirketinizin unvanı olarak Crytonix Analytics olarak bir unvan düşündünüz. Bu unvanı işletme adınıza ekletmeniz mümkün.

Firma ünvanına ne yazılır?

Gerçek kişilere ait şirket ünvanı, işletmenin sahibinin ad – soyadı ile oluşturulur. Ad ve soyadı kısaltılmaksızın bütün harfleriyle yazılır. Eğer daha önce aynı ad – soyad ile işletme kurulmuşsa, bu durumda ad – soyada yapılan işin niteliğine göre, vergi dairesi memurlarının onayıyla ekleme yapılabilmektedir.

Ticaret ünvanı nasıl olur?

Gerçek kişi tacirlerin ünvanı onların ad ve soyadlarından meydana gelir.Ad ve soyad kısaltılmaksızın bütün harfleriyle yazılır.Ad ve soyadına uygun ekler yapılabilir. Ticaret ünvanına onu aynı sicil dairesinde daha önce tescil edilmiş olan ünvanlardan açıkça ayırmaya yarayan eklerin yapılması zorunludur.

Şirket fatura unvanı nedir?

Fatura ünvanı, firmanın sahip olduğu isimdir. İşletmenin muhasebe işleri için kestiği faturalardaki bilgileri; firma ismini, kişinin adı ve soyadını, kayıtlı olduğu Vergi Dairesi'nin adını ve kayıt numarasını içerir. İsim, gerçek kişilerde ad ve soyadı, tüzel kişilerde ise tescilli şirket ismidir.