Native yayın ne demek?

İçindekiler:

  1. Native yayın ne demek?
  2. Programatik satın alma nedir?
  3. Kişisel satışın amaçları nelerdir?
  4. Programmatik nedir?
  5. 3rd party data nedir?
  6. Ürün yerleştirme türleri nelerdir?
  7. Sanal ürün yerleştirmesi nedir?
  8. YouTube Pre-roll reklam nedir?

Native yayın ne demek?

Native reklam modeli, ilgisini çeken içeriği okuyan kişilerin kullanıcı deneyimini bozmadan, yayıncı mecranın tonuna yakın, doğal yayın akışında uygulanan reklam modelidir. Native reklamlarda içerik hedef kitleye yönelik, ilgi çekici ve bilgi vericidir.

Programatik satın alma nedir?

Son zamanlarda sıkça duyduğunuz ve oldukça popüler olan "programatik satın alma (programmatic buying)", daha önce belirlenmiş belirli kural veya kurallar/kriterler zincirinde reklam alımlarının ve medya enventarinin optimizasyonunun yapılması işlemine verilen isimdir.

Kişisel satışın amaçları nelerdir?

Kişisel satışın ana amaçları müşteri adayları bulmak, müşteri adaylarını alıcı hâline getirmek ve onları tatmin etmektir.

Programmatik nedir?

Programatik TV, TV spotlarının teknoloji platformu üzerinden veri odaklı planlanması, satınalınması, ölçümlenmesi ve optimize edilmesidir . Geleneksel TV reklamcılığının platformlara taşınıp, veri ile daha fazla entegre edilmiş yöntemlerle TV spotlarının yayınlanmasıdır.

3rd party data nedir?

Üçüncü Taraf Verileri (Third Party Data) Nedir? Üçüncü taraf verileri, verilerinin toplandığı kullanıcı ile doğrudan bir ilişkisi olmayan bir kuruluş tarafından toplanan herhangi bir bilgidir.

Ürün yerleştirme türleri nelerdir?

Ürün Yerleştirme Türleri Russell (1998)'e göre, ürün yerleştirme uygulamaları (1) görsel ürün yerleştirme, (2) işitsel ya da sözel ürün yerleştirme, (3) görsel/işitsel ürün yerleştirme olarak sınıflandırılabilir.

Sanal ürün yerleştirmesi nedir?

Ürün yerleştirme, bir şişe Coca-Cola gibi markalı bir nesneyi bir film veya TV şovundaki sahneye yerleştirmenin reklam taktiği olarak karşımıza çıkıyor. Ancak Ryff, reklamverenin sponsor olmak isteyip istemediğine bağlı olarak, olay yerine markalı nesneyi yapay zeka yardımıyla koyabiliyor.

YouTube Pre-roll reklam nedir?

Pre-Roll Reklam, yalnızca bir YouTube videosunun ortasında ve video 10 dakikadan uzunsa oynatılır. 20 saniye hızlı bir şekilde geçebildiğinden, bu zaman eyleme çağrı ifadeleriyle değerlendirilmelidir.