Bütçe ilkeleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Bütçe ilkeleri nelerdir?
  2. Satış bütçeleri nelerdir?
  3. Düzenleyici ve denetleyici kurum bütçesi nedir?
  4. Bütçenin hukuki niteliği nedir?
  5. Mali saydamlık ne demek?
  6. İşletme faaliyet bütçeleri nelerdir?
  7. Satış bütçesi ne demek?
  8. Devri bütçe ne demek?

Bütçe ilkeleri nelerdir?

Bütçe ilkeleri, bütçenin hazırlanması, görüşülüp onaylanması, uygulanması ve denetlenmesi aşamalarında göz önünde bulundurulması gereken kuralları ifade etmektedir. ... Bütçede gelir ve giderlerin tam ve ayrı ayrı yer alması bütçede gayrisafilik ilkesi olarak isimlendirilir.

Satış bütçeleri nelerdir?

Satış bütçesi bir işletmenin bütçe döneminde mamul miktarı, birim satış fiyatı ve toplam fatura tutarını ayrı ayrı tablolar ve cetveller biçiminde gösteren ve işletme yöneticilerince hedef olarak benimsenmiş ve onaylanmış resmi bir belgedir. satış bütçesi ilk düzenlenmesi gereken bütçedir.

Düzenleyici ve denetleyici kurum bütçesi nedir?

Düzenleyici ve Denetleyici Kurum Bütçesi: Özel kanunlarla kurul, kurum veya üst kurul şeklinde teşkilatlanan ve 5018 sayılı kanuna ekli (III) sayılı cetvelde yer alan her bir kamu idaresinin bütçesidir. ... Mahalli idare bütçesi: Mahalli idare kapsamındaki kamu idarelerinin bütçeleridir.

Bütçenin hukuki niteliği nedir?

Bütçenin Hukuki İşlevi – Bütçe işlemlerinin, yasalara, yönetmeliklere, uygun olması ve uygun yapılmayan işlemleri ve kişileri de cezalandırması bütçeninhukuki” işlevini ifade eder.

Mali saydamlık ne demek?

Mali saydamlık ise; devletin görev ve fonksiyonlarının, kamu ekonomisine ve kamu mali yönetimine ilişkin bilgilerin ve hesapların (harcamalar, vergiler, borçlanma, borç yönetimi) ve aynı zamanda kamu mali yönetimine ve temel iktisat politikalarına ilişkin planların, niyet ve projeksiyonların açık ve anlaşılır, düzenli ...

İşletme faaliyet bütçeleri nelerdir?

İşletme bütçesi nedir? Bir başka ifade ile; önceden ortaya konan bir amaca ulaşabilmek için işletmenin geleceğe ait bir döneminde izleyeceği politikayı ve yapacağı işleri parasal ve sayısal terimlerle açıklayan bir rapor veya raporlar dizisidir.

Satış bütçesi ne demek?

Başlangıç olarak 'Satış Bütçesi' nedir onu tanımlayalım: Satış Bütçesi; bir işletmenin bütçe döneminde mamul miktarı, birim satış fiyatı ve toplam tutarını ayrı ayrı tablolar ve cetveller şeklinde gösteren ve işletme yöneticilerince hedef olarak benimsenmiş ve onaylanmış resmi bir belgedir.

Devri bütçe ne demek?

Devri Bütçe Kuramı : Alvin Harvey Hansen tarafından geliştirilmiştir. Devri bütçe teorisinde temel yaklaşım, ekonominin refah dönemlerinde sağlanacak bütçe fazlalarının, ekonomik duraklama dönemlerinde ortaya çıkan bütçe açıklarını finanse etmede kullanılmasıdır.