Ihracat uygunluk belgesi nereden alınır?

İçindekiler:

  1. Ihracat uygunluk belgesi nereden alınır?
  2. Ihraç kayıt belgesi nedir?
  3. İhracat aşamasında gümrük süreci nasıl işler?
  4. Ihracat uygunluk belgesi nedir?
  5. CoC document nedir?
  6. Ihracat yapmak için nereye üye olunur?

Ihracat uygunluk belgesi nereden alınır?

İhracat belgesi nasıl alınır, hangi belge nereden alınır; Öncelikle uluslararası ticaret yapmak için yapılası gerekenlerin başında İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterlikleri ve Ekonomi Bakanlığına başvuru yapmanız gerekmektedir.

Ihraç kayıt belgesi nedir?

İhracat belgesi; Uluslararası ticaret yapmak isteyen kuruluşların alması gereken belgedir. Dünya Ticaret Örgütünün belirlediği kurallara göre Ticaret Odası tarafından verilen belgedir.

İhracat aşamasında gümrük süreci nasıl işler?

İhracat Prosedürleri Ve İhracat Operasyon Süreç Ürünün gerekli evraklarla nakliye firmasına teslim edilmesinin ardından gümrükçü ile yapılan görüşmelerle ihracat talimatı gönderilir. Evrakların tümü gümrükçüye gönderilir. Gümrükçü de ihracat yapılan ülkeye göre ATR, Euro1, Menşe Şahadetnamesi gibi belgeleri hazırlar.

Ihracat uygunluk belgesi nedir?

Bu belge, malların söz konusu ülkenin teknik mevzuatlarına ve standartlarına uygun olduğunu belgelemelidir. Yetkili bir Belgelendirme ve Gözetim kurumu olan SGS, gümrükten mal çekme işlemlerini kolaylaştıracak, Certificat de Contrôle de Qualité des Marchandises adıyla bilinen ilgili uygunluk belgesini düzenleyebilir.

CoC document nedir?

Uygunluk Sertifikası (CoC - Certificate of Conformity), satın alınan veya tedarik edilen ürünlerin, teknik düzenlemelere ve ithalat ülkesinin ulusal, bölgesel veya uluslararası standartlarını karşıladığını göstermek için ihracatçılara veya ithalatçılara verilen mecburi bir belgedir.

Ihracat yapmak için nereye üye olunur?

(1) İhracat yapacak gerçek veya tüzel kişilerin, ihraç edecekleri malın ait olduğu sektörde faaliyet gösteren ve ticaret sicilinde kayıtlı merkez veya şube adreslerinin birinin bulunduğu en yakın birliğe üye olmaları ve Kanunda belirtilen ödemeleri yapmaları zorunludur.