Internet adresi metin içinde nasıl gösterilir?

İçindekiler:

  1. Internet adresi metin içinde nasıl gösterilir?
  2. Metin içinde atıf nasıl yapılır?
  3. Metin içinde atıf ne demek?
  4. Internet sitesine atıf nasıl yapılır?
  5. Bir kitaptan alıntı nasıl yapılır?
  6. Alıntılama nasıl yapılır?
  7. Dolaylı kaynak nedir?
  8. Kaynakça nın anlamı nedir?
  9. Dipnot nasıl yazılır APA?
  10. APA nasıl yazılır?
  11. APA formatında makale nasıl yazılır?
  12. APA 6 kuralı nedir?
  13. APA yazım kuralı nedir?
  14. APA 7 nedir?
  15. TDK kaynakçada nasıl gösterilir?
  16. Wikipedia nasıl kaynak gösterilir APA?
  17. Kitap referansı nasıl verilir?
  18. Resmi gazete nasıl kaynak gösterilir?

Internet adresi metin içinde nasıl gösterilir?

Elektronik Ortamdaki Metinleri Kaynak Gösterme: Elektronik ortamdaki metinlerin kaynak olarak gösterilmesinde varsa yazar soyadı ya da kaynak adı, varsa kaynak tarihi ya da erişim tarihi, varsa sayfa numarası ve web sayfasının erişim linki yazılır.

Metin içinde atıf nasıl yapılır?

Genel Kurallar

  1. Metin İçi Atıf atıf gösterme temelde şu şekildedir: (Yazar, yayın yılı, sayfa).
  2. Aynı yazara ait aynı yılda yayımlanmış iki ya da daha fazla esere atıf yapılıyorsa yayın yılının sonuna boşluk bırakılmadan alfabetik sırayı izleyen harfler eklenir: (Koç, 2014a, 44; (Koç, 2014b).

Metin içinde atıf ne demek?

Alıntı yapılan cümle, aynı anlamı verecek şekilde değiştirilir fakat bilginin kime ait olduğu yazılır. Atıf yapmak, alıntıdan farklı olarak belirli bir bölüm olarak değil çalışmaların bütününün, yapılan çalışmaya örnek teşkil ettiğini belirtmek için kullanılır.

Internet sitesine atıf nasıl yapılır?

Yazarı belli olmayan internet kaynaklarına atıf yapılması durumunda; URL sıra numarası, ilgili sitenin internet adresi, sitenin yahut alınan kaynağın adı ve bilginin alındığı tarih (gün, ay, yıl) açıkça yazılmalıdır. Örneğin, URL‐1, www.ogm.gov.tr/agaclar.htm Ağaç Türlerimiz. 11 Mart 2003.

Bir kitaptan alıntı nasıl yapılır?

MLA'da Bir Kitaptan Nasıl Alıntı Yapılır

  1. Yazarın soyadından sonra virgül ve adından sonra bir nokta ekleyin.
  2. Kitabın 2 veya 3 yazarı varsa, yazarın adını virgülle ayırmanız ve son yazarın adından önce "ve" kelimesini kullanmanız gerekir.

Alıntılama nasıl yapılır?

Asıl kaynağı bir yana bırakın ve ilk cümlenizi bir not kağıdına yazın. Bunu yaparken konuyla hiç alakası olmayan birine bu cümleyi tekrardan nasıl anlatabileceğinizi düşünün. Orjinal kaynakla alakalı ve size daha sonra cümleyi geliştirme imkanı verebilecek kelimeleri ilk alıntılama cümlenizin altına yazın.

Dolaylı kaynak nedir?

Doğrudan kaynaklar bağlayıcılığı olan ve olaylara doğrudan uygulanabilir kaynak olarak nitelendirilirken; dolaylı kaynaklar ise, doğrudan uygulanan kaynakların içeriğinin anlaşılmasında kullanılan ve bağlayıcılığı olmayan yardımcı kaynaklar olarak nitelendirilmektedir.

Kaynakça nın anlamı nedir?

Kaynakça, bibliyografya ya da bibliyografik künye, eser hazırlanırken başka eserlerden yararlanılınca, eserin sonunda belirtilmesidir. Kitapların hazırlanmasında başka kaynaklardan yararlanılıyorsa, bu kaynaklar kitabın sonsayfasında, kaynakça başlığı altında yazılır.

Dipnot nasıl yazılır APA?

APA yazım stilinde, dipnot ve sonnot kullanımı pek tercih edilmemektedir. Bundan dolayı mümkün olduğu kadar az dipnot kullanılmalıdır. Yalnızca çok elzem bir açıklayıcı not gerektiğinde dipnot kullanılmalıdır. Önemli not: APA atıf ve kaynakçada “and” yerine “&” kullanılmasını önermektedir.

APA nasıl yazılır?

APA Formatında Tek Bir Yazardan Nasıl Alıntı Yapılır? Yazarın soyadı cümlede belirtilmişse, eserin yayın yılı her zaman yazar adının hemen arkasına parantez içinde yerleştirilmesi gerekmektedir. Parantez içindeki atıflarda ise yazar adından sonra eserin yayın yılının eklenmesi gerekmektedir. (Wan, 2001).

APA formatında makale nasıl yazılır?

APA Makale Yazım Kuralları:

  1. · Metin satırlar arası 2 satır boşluk ile yazılmalıdır.
  2. · Paragraflar soldan girintili olmalıdır.
  3. · İlk sayfa kapak sayfasıdır.
  4. · Makale içinde, kitap, film gibi adlar italik yazılmalıdır.
  5. · Sayısal ifadeler sözcük olarak yazılmalıdır.
  6. · Dipnotlar ilgili sayfanın altında verilir.

APA 6 kuralı nedir?

Makalede noktalama işaretlerinin kullanımında, kelime ve kısaltmaların yazımında en son çıkan TDK Yazım Kılavuzu esas alınmalı, açık ve yalın bir anlatım yolu izlenmeli, amaç ve kapsam dışına taşan gereksiz bilgilere yer verilmemelidir. ...

APA yazım kuralı nedir?

Sayfada sağdan, soldan, alttan ve üstten 2,5cm aralık olmalıdır. Times New roman 12 punto kullanılmalı, satır aralığı 2 olmalıdır. Paragraflara bir tab (1,25cm) içeriden başlanmalıdır. Üst bilgi olarak sola, makalenin kısa adı tamamı büyük harflerle yazılmalıdır.

APA 7 nedir?

Apa 7 Yazım Kuralları, American Psychological Association adlı Amerikan menşei derneğin bilimsel ve akademik makalelerin yazım şekli ile ilgili birkaç yılda bir yayımladığı standart yazım kurallarını ve formatını içeren bir kitapçıktır.

TDK kaynakçada nasıl gösterilir?

Not: Kurumlar kaynak olduğunda, metinde kısaltması yazılır. Örneğin, Türk Dil Kurumu kaynak olduğunda, metin içerisinde (TDK, 1996: 35) gibi bir kaynak gösterimi olur. Kullanılan tüm kaynaklar, metnin sonunda ayrı bir bölüm halinde yazar soyadlarına göre alfabetik olarak numaralandırılmadan verilmelidir.

Wikipedia nasıl kaynak gösterilir APA?

Çoğu kaynak gösterme tarzında maddenin ağ adresini tam olarak yazmanız gerekir. Ancak daha kısa adres kullanmak istiyorsanız sadece Vikipedi'nin adresini yazabilirsiniz (örneğin Türkçe maddeler için http://tr.wikipedia.org/) zira maddenin adresi madde başlığından çıkarılabilir.

Kitap referansı nasıl verilir?

Kitaplarda kaynakça nasıl yazılır? Yazdığınız kitaplarda ise kaynakçanız şu sıralamada olmalıdır: Yazarın Soyadı, Adı (Yayın Yılı), Kitabın Başlığı (Yayınlandığı Yer: Yayın Evinin İsmi).Eğer kitabın yazarı belli değilse yazar adının yerine Anonim yazmalısınız. Çok yazarlı kaynak kitapların (sözlük, kurum raporu vb.)

Resmi gazete nasıl kaynak gösterilir?

Resmi Gazete, yayınlandığı tarih (gün, ay ve yıl olarak) ve sayısı belirtilerek yazılmalıdır. Örnek: Organ nakli ile ilgili kriterler yasa ve yönetmeliklerle açıklanmıştır (T.C. Resmi Gazete, 12 Mart 2002, sayı: 351).