Eticaret gov tr nedir?

İçindekiler:

  1. Eticaret gov tr nedir?
  2. Etbis kimlere zorunlu?
  3. Etbis kayıtlıdır ne demek?
  4. Etbis e kayıt zorunlu mu?
  5. Etbis sistemine kimler başvurabilir?
  6. Etbis e kimler kayıt olacak?

Eticaret gov tr nedir?

Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulmuş e-Ticaret (elektronik ticaret) bilgi ve sorgulama sistemidir. ETBİS'in amacı internetten alışveriş yapan tüketicileri korumak, e-Ticaret firmalarının bilgilerini kayıt altına alarak internette kayıt dışılığın önüne geçmek ve daha güvenli bir alışveriş ortamı sağlamaktır.

Etbis kimlere zorunlu?

ETBİS Kayıt Zorunluluğu Aracı hizmet sağlayıcılar. Yurt içinde yerleşik olup yurt içinde elektronik ticaret faaliyetinde bulunmamakla birlikte yurt dışında yerleşik bir aracı hizmet sağlayıcı üzerinden sözleşme yapan veya sipariş alan hizmet sağlayıcılar.

Etbis kayıtlıdır ne demek?

Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS), hizmet sağlayıcı ve aracı hizmet sağlayıcıların kayıt altına alınması, e-ticaret verilerinin toplanması ve bu verilerin işlenerek istatistiksel bilgilere dönüştürülmesi amacıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan bilgi sistemidir.

Etbis e kayıt zorunlu mu?

Ağ üzerinde mal veya hizmet satışına yönelik sözleşme yapılmasını veya sipariş verilmesini sağlayan hizmet sağlayıcı ve aracı hizmet sağlayıcılar, faaliyete başlamadan önce ETBİS'e kayıt yaptırmak zorundadır.

Etbis sistemine kimler başvurabilir?

ETBİS'e Kayıt Olmak İçin Ön Gereksinimler Nelerdir? Gerçek veya tüzel kişi tacirler için MERSİS numarası ve vergi kimlik numarası, esnaf ve sanatkârlar için ESBİS kaydı, T.C. kimlik numarası ve vergi kimlik numarası gerekmektedir. Bu kapsamda, ETBİS'e kayıt olabilmek için şahıs şirketi olmanız yeterli değildir.

Etbis e kimler kayıt olacak?

ETBİS'e kaydolacak ve bildirimde bulunacak gerçek kişi veya tüzel kişi tacirler için MERSİS ve vergi kimlik numarası, esnaf ve sanatkarlar için T.C. kimlik numarası ve vergi kimlik numarasının, elektronik ticaret veya aracılık faaliyetinde bulunulan mobil uygulama veya alan adının bilinmesi gerekmektedir.