SMTP sunucu nedir?

İçindekiler:

  1. SMTP sunucu nedir?
  2. Sunucu adına ne yazılır?
  3. HTTP protokolü hangi portu kullanır?
  4. HTTP protokolü ne için kullanılır?
  5. Uzak Noktalara bilgi taşımak amacıyla kullanılan port nedir?

SMTP sunucu nedir?

SMTP, “Basit Posta Aktarım Protokolü” anlamına gelir. E-posta göndermek ve almak için posta sunucuları arasında kullanılan bir iletişim protokolüdür. SMTP, bir göndericiden bir alıcıya e-postaların işlenmesinden ve iletilmesinden sorumludur. Yani ikisi arasında bir aracı görevi görür.

Sunucu adına ne yazılır?

Genellikle sunucu bilgisayarın lokal adı, evebeyn etki alanı ismiyle birleştirilmiş şekilde adlandırılır. Örnek vermek gerekirse "tr.wikipedia.org", bir lokal isimden (tr) ve alan adından (wikipedia.org) oluşur. Bu tür sunucu adı sunucu dosyası ya da alan adı sistemi (DNS) çözümleyicisi tarafından IP adresine çevrilir.

HTTP protokolü hangi portu kullanır?

HTTP istemcisi istekte bulunur. İstemci belli bir port üzerinden TCP (Transmission Control Protocol – Aktarım Kontrolü İletişim Kuralı) bağlantısı kurar (Genellikle 80. porttan). O port üzerinde dinlemekte olan HTTP sunucusu istemcinin istek mesajını bekler.

HTTP protokolü ne için kullanılır?

Aslında en basit haliyle söylersek web sayfalarının görüntülenmesini sağlayan protokoldür. HTTP, kullanıcının bilgisayarı ve sunucu(server) arasındaki veri alışverişinin kurallarını belirler. Bu protokolü kullanmak için tarayıcı kullanılır.

Uzak Noktalara bilgi taşımak amacıyla kullanılan port nedir?

Seri Port,uzak noklara bilgi taşımak amacıyla ayrıca Endüstriyel cihazların bilgisayara bağlanmasında kullanılmıştır.