Pazarlama açısından konumlandırma nedir?

İçindekiler:

  1. Pazarlama açısından konumlandırma nedir?
  2. Pazarlama alanında konumlandırmanın önemi nedir?
  3. Konumlandırma stratejileri nelerdir?
  4. Markalama stratejileri nelerdir?

Pazarlama açısından konumlandırma nedir?

Marka konumlandırması markanın pazarlama ve reklam yoluyla hedef kitle olarak belirlenmiş tüketicinin zihninde markayla ilgili kalıcı ve özel bir yer oluşturulması çalışmasıdır. Konumlandırma , rakipleri arasında güçlü bir bilinirlik oluşturmanın ve rekabet avantajı kazanmanın başlangıç noktasıdır.

Pazarlama alanında konumlandırmanın önemi nedir?

Bir işletmenin başarılı olması ve uzun ömürlülüğü için sağlam bir pazar konumlandırma stratejisi çok önemlidir. Yukarıda bahsedildiği gibi, iyi bir konumlandırma stratejisi, pazarlama çabalarını artırır ve bir müşterinin bir ürün veya hizmetin konumlandırılmış bilgisi ile satın alma işlemine geçmesine yardımcı olur.

Konumlandırma stratejileri nelerdir?

Konumlandırma stratejileri; ürünün özellikleri, fiyat, rakipler karşısındaki durumu, ürünün kullanıcıları, ürün bölümlendirilmesi vb. unsurlar göz önüne alınarak meydana getirilir. Konumlandırma yaklaşımı 1980-90'lı yıllarda reklam stratejisinin oluşturulmasında en geçerli teorilerden biri olarak sayılmaktadır.

Markalama stratejileri nelerdir?

Marka stratejisi, markanın kitlenin gözündeki değerini arttırmak güven ve kalite algısını yükseltmek için yapılan reklam, içerik, paylaşım, slogan, logo çalışmalarıdır.