E-fatura mükellefi normal fatura alabilir mi?

İçindekiler:

  1. E-fatura mükellefi normal fatura alabilir mi?
  2. E-fatura mükellefi fiş kesebilir mi?
  3. E-Arşiv Fatura mükellefi e-Fatura mükellefi olmak zorunda mı?
  4. E-fatura mükellefi perakende satış fişi düzenleyebilir mi?
  5. Yazar kasa fişi fatura yerine geçer mi?

E-fatura mükellefi normal fatura alabilir mi?

e-Fatura yalnızca e-Fatura mükelleflerine kesilip gönderilebilir. e-Arşiv fatura ise göndericinin e-Fatura mükellefi, alıcının ise kağıt fatura kullanıcısı olması durumunda kullanılır. ... e-Fatura kullanıcısı olmayanlara yalnızca kağıt fatura ya da e-Arşiv fatura düzenlenir.

E-fatura mükellefi fiş kesebilir mi?

e-Fatura mükellefleri perakende satış fişi veya ÖKC bilgi fişi kullanabilir mi? Vergi Usul Kanunu 167 Sıra No'lu Genel Tebliğe göre e-Fatura kullanmaları zorunlu olanlar fatura yerine perakende satış fişi kullanamaz.

E-Arşiv Fatura mükellefi e-Fatura mükellefi olmak zorunda mı?

Vergi Usul Kanunu VUK 509 hükümlerine göre, e-Arşiv kullanıcısı olabilmek için e-Fatura kullanıcısı olma zorunluluğu vardır. ... GİB'den e-arşiv izni alan mükellefler, elektronik ortamda oluşturdukları faturayı, elektronik ortamda muhafaza etmektedirler.

E-fatura mükellefi perakende satış fişi düzenleyebilir mi?

1- e-Arşiv Fatura Uygulamasına kayıtlı mükellefler, tüm satışları için e-Fatura ya da e-Arşiv Fatura düzenlemek zorunda olmayıp, vergi mevzuatının öngördüğü hallerde Perakende Satış Fişi de ( ödeme kaydedici cihazlar kullanılmak suretiyle yapılan perakende satışlarda ÖKC fişi) düzenleyeceklerdir.

Yazar kasa fişi fatura yerine geçer mi?

Buna göre; nihai tüketicilerin tüketim amacıyla, mükellef olanların ise ticari, zirai ve mesleki faaliyetleriyle ilgili olarak satın aldıkları akaryakıt karşılığında düzenlenecek yazarkasa fişleri, üzerinde yazılı tutar ne olursa olsun fatura yerine geçen belge olarak kabul edilecek.