Mesafeli Satış sözleşmesi Cayma hakkı nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Mesafeli Satış sözleşmesi Cayma hakkı nasıl kullanılır?
  2. Mesafeli Satış sözleşmesi Cayma hakki kaç gün?
  3. Mesafeli Satış sözleşmesi kaç gün?
  4. Sözleşmeden cayma nasil yapilir?
  5. Internet cayma hakkı kaç gün?
  6. Internet sözleşmesi kaç gün içinde iptal edilebilir?
  7. Kira kontratı kaç gün içinde iptal edilir?

Mesafeli Satış sözleşmesi Cayma hakkı nasıl kullanılır?

SATICI VEYA SAĞLAYICININ YÜKÜMLÜLÜKLERİ Tüketicinin cayma hakkını on dört gün içinde satıcıya veya sağlayıcıya bildirmesinin akabinde, bildirimin satıcı veya sağlayıcıya ulaştığı tarihten itibaren on dört gün içinde, satıcı veya sağlayıcı tahsil edilen tüm ödemeleri iade etmekle yükümlüdür.

Mesafeli Satış sözleşmesi Cayma hakki kaç gün?

Zira 29188 sayılı Mesafeli Satış Yönetmeliği kapsamında sadece mesafeli satışlarda uygulanabilecek olan cayma hakkı düzenlenmiştir : MSY 9. Madde Cayma hakkı; (1) Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.

Mesafeli Satış sözleşmesi kaç gün?

Tüketici Ürün'ü teslim aldığı tarihten itibaren on dört (14) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin bu Sözleşme'den cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkı bulunmayan durumlara dair yasal düzenlemeler saklıdır.

Sözleşmeden cayma nasil yapilir?

MADDE 8 – (1) Tüketici, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. (2) Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcıya noterlikler aracılığıyla yöneltilmesi yeterlidir.

Internet cayma hakkı kaç gün?

Tüketicinin 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkı mevcuttur. Sözleşmenin kurulmasından malın teslimine kadar olan süre içinde de cayma hakkı kullanılabilir. Ön bilgilendirme yükümlülüğü yerine getirilmezse cayma hakkı süresi 1 yıla çıkmaktadır.

Internet sözleşmesi kaç gün içinde iptal edilebilir?

Tüketicinin 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkı mevcuttur. Sözleşmenin kurulmasından malın teslimine kadar olan süre içinde de cayma hakkı kullanılabilir.

Kira kontratı kaç gün içinde iptal edilir?

Bu gibi durumlarda, kira kontratı 'belirsiz süreli kira kontratı' olarak anılır. Kiracı, normal şartlarda sözleşmenin bitiş tarihinden 15 gün önceden bildirmek şartıyla kira kontratını feshetme hakkına sahiptir. Ev sahibi ise sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez.