Kentsel dönüşüm nasıl sorgulanır?

İçindekiler:

  1. Kentsel dönüşüm nasıl sorgulanır?
  2. Eski bina kentsel dönüşüme nasıl girer?
  3. Kentsel dönüşüm kredisi ödemesi ne zaman başlar?
  4. Kentsel dönüşüm kredi desteği ne kadar?
  5. Kentsel dönüşüm evleri kaç metrekare?

Kentsel dönüşüm nasıl sorgulanır?

Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm sorgulama sayfası (http://cbssr.ibb.gov.tr/kentseldonusum/) üzerinden, TC. Kimlik numaranız, ilçe, ada, parsel gibi konut bilgilerini doldurduktan sonra seçilen parselin kentsel dönüşüm alanında olup olmadığını sorgulayabilirsiniz.

Eski bina kentsel dönüşüme nasıl girer?

Ev sahiplerinin kentsel dönüşümden yararlanabilmesi için binadan bir ev sahibinin aşağıdakilerle birlikte bakanlıkça lisanslandırılan kentsel dönüşüm programına başvurmaları yeterlidir:
  • Tapu.
  • Nüfus kimliği.
  • Tapudan alınan takyidat.
  • Emlak vergisi beyannamesi ve de.

Kentsel dönüşüm kredisi ödemesi ne zaman başlar?

Kentsel dönüşüm kredisi geri ödemesi ne zaman başlar Haberi Geri ödeme her hâlükârda, kredi sözleşmesinin imzalandığı tarihten itibaren en geç 24 ay sonra başlıyor. Kredi borcunun konut büyüklüğüne göre 120, 84 veya 60 aya bölünmesi suretiyle geri ödeme başlangıç taksiti bulunur.

Kentsel dönüşüm kredi desteği ne kadar?

Birden fazla bağımsız bölüme sahip olan hak sahipleri adına faiz desteği sağlanacak toplam kredi tutarı her bir bağımsız bölüm için 200.000.-TL 'yi aşmamak kaydıyla toplamda en fazla 1.000.000.-TL olabilecektir.

Kentsel dönüşüm evleri kaç metrekare?

CEVAP 16: 6306 sayılı kanunda kentsel dönüşümden faydalanmak için herhangi bir metrekare sınırlaması bulunmamaktadır. Kanun kapsamında yapılan tespit sonucu yapıların riskli çıkması, kanunun getirdiği haklardan faydalanabilmek için yeterli olacaktır.