Stok devir hızı nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. Stok devir hızı nasıl olmalı?
  2. Aktif devir hızı ne olmalı?
  3. Nakit dönüşüm süresi nedir?
  4. Satışların maliyeti nedir?

Stok devir hızı nasıl olmalı?

Stok devir hızı nasıl hesaplanır? Bu verinin hesaplaması yapılırken; yıl içerisinde satılan ürün maliyetinin dönem başı stoklar ile dönem sonu stokların ortalamasına bölünmesiyle hesaplanmaktadır. Ortaya çıkan bu sonuç, bu süreç içerisinde firmanın kaç kez stoklarını yenilediğini göstermektedir.

Aktif devir hızı ne olmalı?

Aktif Devir Hızını Şirketin toplam varlıklarını yılda kaç defa döndürdüğü şeklinde de yorumlayabiliriz. Bu oran sektörden sektöre değişse de, Aktif Devir Hızı 1,5 olan bir şirket makul miktarda iş yapıyor demektir. 2 ve üzerindeki değerlerin oldukça iyi olduğu söylenebilir.

Nakit dönüşüm süresi nedir?

Nakit dönüşüm süresi (NDS), bir nakit yönetimi ve işletme sermayesi değerlendirme yöntemi olup, mamul veya hizmetlerin satışından kaynaklanan kısa vadeli nakit tahsilâtları ile kaynaklar için yapılan kısa vadeli nakit harcamaları arasındaki süre ile ölçülür.

Satışların maliyeti nedir?

Satışların Maliyeti Tablosu, İşletmelerin dönem içindeki, ham madde maliyetleri, işçilik, üretim maliyetleri, satılan mamul maliyetleri, dönem sonu ve dönem başı stok miktarlarını satılan hizmet maliyetlerini gösteren mali bir tablodur.