Ltd Şti en az kaç kişi ile kurulur?

İçindekiler:

  1. Ltd Şti en az kaç kişi ile kurulur?
  2. Hangi şirket bir kişiyle kurulabilir?
  3. Şirket adresi ev adresi olur mu?
  4. Kimler home ofis çalışabilir?

Ltd Şti en az kaç kişi ile kurulur?

Anonim şirket, gerçek ya da tüzel kişiler tarafından kurulabiliyor olup, ortak sayısı en az 1 kişi olabiliyor. Ortak sayısı için maksimum bir sınır bulunmuyor. Eğer ortak sayısı 500'ü geçerse, şirketler Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemelerine tabi tutuluyor.

Hangi şirket bir kişiyle kurulabilir?

Yeni TTK'ya göre anonim şirketler, bir veya birden fazla gerçek ya da tüzel kişi tarafından kurulabilecektir. Böylece, anonim şirketlerin en az beş kişi tarafından kurulabilmesine ilişkin eski TTK hükmü kaldırılmış ve anonim şirketlerin bir kişiyle de kurulabilmelerine olanak tanınmıştır.

Şirket adresi ev adresi olur mu?

Kendi evimi işyeri olarak gösterebilir miyim sorusu çok fazla geldiği için buradan başlayalım. Evet gösterebilirsiniz. Annenizin, babanızın, dedenizin değil, evin tapusunun üzerinde sizin adınız yazıyor ise, evinizi şahıs şirketinize adres olarak gösterecek iseniz stopaj/vergi ödemezsiniz.

Kimler home ofis çalışabilir?

Home ofis şirket kuruluşunu genelde e-ticaret yapanlar, Sosyal medya üzerinden satış yapanlar (İnstagram, Facebook vs.), web üzerinden hizmet verenler, Youtuber, Facebook, İnstagram gibi sitelerden reklam geliri olanlar tercih etmektedirler. Serbest Meslek Sahipleri Home Ofis Kurabilir!