Kedinin dişimi erkek mi olduğu nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Kedinin dişimi erkek mi olduğu nasıl anlaşılır?
  2. Erkek kedi memesi var mı?
  3. Erkek kediler kızgınlık döneminde nasıl davranır?
  4. Kediler ilişkiye girdikten sonra yerde niye yuvarlanır?
  5. Yavru kedi cinsiyetini nasıl anlarız?

Kedinin dişimi erkek mi olduğu nasıl anlaşılır?

Erkek ile dişi kedinin cinsiyetini ayırt etmekte en kolay ve kesin yol kuyruğun altındaki bölgeyi kontrol etmektir. Erkek üreme organının özelliklerine bakarak bunu rahatlıkla öğrenebiliriz. Erkek kedide anüs, skrotum (testis torbası) ve penis varken dişi kedide yalnızca anüs ve idrar yolu vardır.

Erkek kedi memesi var mı?

Aslında memelilerin tümünde, yani her iki cinste de süt bezleri vardır. Erkeklerde bu bezler gelişmemiş ve işlevsizdirler.

Erkek kediler kızgınlık döneminde nasıl davranır?

Erkek kedilerde ise kızgınlık belirtileri çok daha farklıdır. Bu dönemde oldukça sinirli bir ruh haline bürünen erkek kedilerde ayrıca miyavlama ve etrafa koku bırakma, idrarını püskürtme belirtileri görülmektedir. Kediler çoğunlukla ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde kızgınlık dönemine girerler.

Kediler ilişkiye girdikten sonra yerde niye yuvarlanır?

Bu içgüdüsel davranışın nedeni dünyaya gelecek yavruların bakımında yardımcı olmayacağını göstermektir. Dişi yeniden çiftleşmeye hazır olduğunda ise erkek yeniden kendisine yaklaşacaktır.

Yavru kedi cinsiyetini nasıl anlarız?

Delikler arasındaki mesafeye bakın dişinin genital açılışı yüksekte ve anüse yakındır. Erkeğin genital açılışı aşağıda ve anüsten uzaktır. Genital açıklığın yukarısına bakın Orada testisleri görürseniz elinizde bir erkek var demektir. Yavru kedilerde 6 haftaya kadar testisler genellikle görünmezler.