Ağızdan kan gelmesi için hangi doktora gidilmeli?

İçindekiler:

  1. Ağızdan kan gelmesi için hangi doktora gidilmeli?
  2. Ağızdan kan gelmesi nasıl olur?
  3. Uyurken ağızdan kan gelmesi ne demektir?
  4. Ağızdan ve burundan kan gelmesi nedir?
  5. Ağızdan kan gelmesi ne zaman tehlikelidir?
  6. Balgamda kan görülmesi nedir?

Ağızdan kan gelmesi için hangi doktora gidilmeli?

Ağızdan kan gelmesinin hastayı telaşa sokan bir bulgu olmakla beraber iyi huylu ve kötü huylu sebepleri olabileceğini söyleyen Gönlügür, "Az miktarda kan gelen bir hastada ileriki zamanlarda kan miktarı artarak ölüme sebebiyet verebileceğinden, bu tür hastalar derhal en yakın sağlık kuruluşuna, mümkünse bir göğüs ...

Ağızdan kan gelmesi nasıl olur?

En sık nedenleri arasında, akciğer kanseri, tüberküloz (verem), bronşektazi, akciğerin mantar enfeksiyonları, akciğer apseleri ve pnömoni (zatürre), damar bozuklukları, akciğere pıhtı atması (emboli), kalp kapak hastalıkları (mitral darlık), doğumsal kalp hastalıkları, travmalar, yabancı cisimlerin yanlışlıkla nefes ...

Uyurken ağızdan kan gelmesi ne demektir?

Gece boyunca devam eden mini kanamalar, kanın ağızda birikmesine neden olabilir. Daha sonra da yastıkta kan lekesi ile karşı karşıya kalmak mümkün olabilir. Üst Solunum Yolu Hastalıkları: Akciğer kaynaklı hastalıklar da kanama yapabilmektedir. Apse, tüberküloz, tümör ya da kanser gibi ciddi örnekleri görülebilir.

Ağızdan ve burundan kan gelmesi nedir?

1. Ağızdan kan gelmesinin sebeplerinden biri burun boşluğu, ağız ve boğazdan oluşan üst solunum yollarıdır. Hem tükürürken hem de burundan kan gelmesi, üst solunum yoluna işaret eder. Mutlaka kulak burun boğaz muayenesi yapılmalıdır.

Ağızdan kan gelmesi ne zaman tehlikelidir?

Ağızdan kan gelmesi tüberküloz, kanser,tümör, apse ve bronşektazi gibi hastalıklarda görülebilir ve kanama aniden artar. Kan tükürmek ciddiye alınması gereken bir durumdur. Hemen bir doktora başvurulmalı ve derin inceleme yaptırılmalıdır.

Balgamda kan görülmesi nedir?

Balgamın içinde şerit şeklinde bir kan veya koyu kahverengi balgamla karışık kan görülmesi akciğerden akut kaynaklanan ya da geçmişten gelen bir kanamanın bulgusu şeklinde değerlendirilir. Normal balgamın içinde kan görülürse bu durum uzamış bazı hastalıkların ve kanserlerin bulgusu olabilir.