Muhatap olmak ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Muhatap olmak ne demek TDK?
  2. Muhatap nedir din?
  3. Muhataba almak ne demek?
  4. Muhatap Almak mı olmak mı?
  5. Tavsadi ne demek?
  6. Bankacılıkta mudi ne demek?
  7. Muhatap mı?
  8. Mahkemede Muhatabin ne demek?
  9. Müteşekkir ne anlama gelir?
  10. Banka Direktörü ne iş yapar?
  11. Mübah sayan ne demektir?
  12. Muhatabı mı muhattabı mı?
  13. Tebligatın şekil unsuru nedir?
  14. Tebligat suçları nelerdir?

Muhatap olmak ne demek TDK?

TDK'nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de 'muhatap'tır. MUHATAP NE DEMEK: Kendisine söz söylenilen kimse, kendisiyle konuşulan kimse anlamındadır.

Muhatap nedir din?

Muhatap nedir din? Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Muhatap: Kendisine söz söylenilen kimse, kendisiyle konuşulan kimse.

Muhataba almak ne demek?

Kendisine söz söylenmek, kendisiyle konuşulmak, hitap edilmek. 2.

Muhatap Almak mı olmak mı?

Türk Dil Kurumu'na göre bu kelimenin doğru yazımı ''muhatap'' olarak yazılır.

Tavsadi ne demek?

(nsz) Bir iş, bir durum vb. gücünü, hızını kaybetmek, yavaşlamak, gevşemek: “Bütün galeyanı, bu taş gibi karşısında oturan, her an fırlayacak adam önünde tavsadı.” -N. Hikmet. Hızı, tezliği, gücü azalmak, sönmeye başlamak.

Bankacılıkta mudi ne demek?

Mudi bankaya para yatıran kimse anlamına geliyor. ... Bankaya para yatıran, başka bir ifadeyle bankada mevduat sahibi olan kişiye verilen isimdir.

Muhatap mı?

Bu kelime genellikle Muhattap şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Muhatap şeklinde olmalıdır.

Mahkemede Muhatabin ne demek?

Muhatap: Tebligat hukuku bakımından tebligat konusu işlemin kendisine yönelik olduğu kişi “muhatap” olarak adlandırılır. Muhatap gerçek veya tüzel kişi olabilir. • Tebligat kural olarak muhatabın kendisine yapılır. Muhatap yerine ancak Kanunda belirtilen hallerde ve belirtilen kişilere tebligat yapılması mümkündür.

Müteşekkir ne anlama gelir?

Müteşekkir Nedir? Müteşekkir kelimesi bir nevi minnet duygusunu gösterme şekli olarak da tabir edilebilmektedir. Alınan bir yardım ya da mutlu olunan bir durum karşısında, teşekkür etme durumuna gelen kişi adına bu kelime kullanılır.

Banka Direktörü ne iş yapar?

Banka Müdürü, görevli olduğu bankada bulunan birimlerin, verimli, düzenli ve uyumlu bir şekilde çalışmasını sağlayan, aynı zamanda hem personeli hem de işleyişi kontrol eden kişiye verilen mesleki unvandır.

Mübah sayan ne demektir?

Mübah saymak ne demek? Yani dini açıdan herhangi bir sorun olmadığını anlatan kelimedir. Aynı şekilde mübah saymak da yine dini açıdan kötü bir durum teşkil etmeyen olgunun helal sayılması anlamı üzerinden ifade edilmektedir. Bu kelime ve kelime grupları gündelik yaşamda çok sık kullanılır.

Muhatabı mı muhattabı mı?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Muhattap şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Muhatap şeklinde olmalıdır.

Tebligatın şekil unsuru nedir?

Tebliğ mazbatası (tebligat tutanağı) ise, tebligatın şekli unsurudur. Tebligatın usulüne uygun yapılıp yapılmadığı, tebliğ mazbatasına göre belirlenir. Tebligatın usulüne uygun olarak yapıldığı sadece tebliğ mazbatası ile ispatlanabilir.

Tebligat suçları nelerdir?

TEBLİGAT SUÇLARI Bunlar: ➢Yanlış adres bildirilmesi (TebK. m. 53), ➢Kendisine yapılması gereken tebligatı almamak (TebK. m. 54, II) ve muhatap adına tebligat yapılan kimselerin tebligat evrakını muhataba vermemesi (TebK. m. 54, I), ➢Yalan beyan (TebK.