E-Fatura Başvurusu Nasıl Yapılır?

İçindekiler:

  1. E-Fatura Başvurusu Nasıl Yapılır?
  2. E-fatura e-arşiv başvurusu nasıl yapılır?
  3. E-Fatura Başvurusu nereye yapılacak?
  4. E-Fatura Portalına nasıl girilir?
  5. E-Fatura Kullanıcı Adı ve Şifre Nasıl Alınır?
  6. Bana kesilen e-Fatura nasıl görüntülenir?
  7. E-fatura iptal Portalına nasıl girilir?
  8. E-faturaya geçtiğimi nasıl anlarım?
  9. E-Devlet Maliye şifresi nasıl alınır?
  10. XML Fatura nasıl görüntülenir?
  11. Gelen e arşiv faturalarımı nasıl görebilirim?
  12. E-fatura sisteme kaç günde düşer?
  13. Bir müşterinin e-fatura olup olmadığı nasıl anlaşılır?

E-Fatura Başvurusu Nasıl Yapılır?

e-Fatura'ya Nasıl Başvurulur?
  1. Mükellef Firma, KamuSM'den internet ortamında mali mühür başvurusu yapar. ( ...
  2. Özel Entegratör ile e-Fatura için sözleşme imzalanır. ...
  3. Mali mühür firmaya fiziksel olarak ulaştığında e-Fatura için www.efatura.gov.tr adresinden e-Fatura başvurusunda bulunur.
Daha fazla öğe...

E-fatura e-arşiv başvurusu nasıl yapılır?

E-arşiv portal uygulamasına giriş yapabilmek için öncelikle https://portal.efatura.gov.tr/EArsivPortalBasvuru/ bağlantısından başvuru yapmanız gerekmektedir. Bu bağlantıdan başvuru yaptıktan sonra başvuru yaptığınız mali mühür ile e-arşiv portal uygulamasına bu ekrandan giriş yapabilirsiniz.

E-Fatura Başvurusu nereye yapılacak?

Mali Mühür temin etmiş mükellefler, mali mühür kurulum süreçlerini tamamladıktan sonra e-Fatura başvurusunu Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)'nın https://portal.efatura.gov.tr/efaturabasvuru/ adresinden yapabilirler.

E-Fatura Portalına nasıl girilir?

1.www.gib.gov.tr adresine Google Chorme' dan giriş yapılır. 2. e-işlemler bölümünden sonra e-fatura bölümüne giriş yapılır. 3.Giriş sağlandıktan sonra sayfanın en alt bölümündeki imzalama aracı bölümünden indirmek için tıklayınız bölümü tıklayarak çalıştırılır.

E-Fatura Kullanıcı Adı ve Şifre Nasıl Alınır?

5.000 TL ve 30.000 TL e-Arşiv Fatura Portalına interaktif vergi dairesi kullanıcı kodu ve şifre ile girişte “Doğrulama Hatası” alan mükellefler İnteraktif Vergi Dairesi uygulamasına ivd.gib.gov.tr adresinden giriş yapıp “e-Devlet ile Kayıt Ol” alanında yer alan bilgileri doldurarak yeni kullanıcı kodu ve şifrelerini ...

Bana kesilen e-Fatura nasıl görüntülenir?

e-Fatura sorgulama işlemi, efatura.gov.tr adresinden mükellefin vergi kimlik numarası ya da TC kimlik numarasını girerek yapabilirsiniz. Mevcut bilgilerle, sistemdeki bilgileri karşılaştırabilir, doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

E-fatura iptal Portalına nasıl girilir?

e-Fatura İptal/itiraz Portalı kullanıldığı sürece imzalama aracı programı arka planda açık kalmalıdır. e-Fatura İptal/İtiraz Portalına https://portal.efatura.gov.tr/FaturaIptal/ adresinden erişilebilecektir.

E-faturaya geçtiğimi nasıl anlarım?

e-Fatura sorgulama işlemi, efatura.gov.tr adresinden mükellefin vergi kimlik numarası ya da TC kimlik numarasını girerek yapabilirsiniz. Mevcut bilgilerle, sistemdeki bilgileri karşılaştırabilir, doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

E-Devlet Maliye şifresi nasıl alınır?

İnteraktif Vergi Dairesi (ivd.gib.gov.tr) web sayfamızdan veya uygulama marketlerden indirebileceğiniz GİB mobil uygulamamızdan, E-devlet ile Kayıt Ol menüsü aracılığıyla anında kullanıcı kodu ve şifre edinebilirsiniz.

XML Fatura nasıl görüntülenir?

http://www.efatura.gov.tr/anasayfa.html adresinden e-Fatura Görüntüleyici programını indirin.
  1. Bilgisayara inen "EFaturaGoruntuleyici.jnlp" dosyasını tıklayarak e-Fatura Görüntüleyiciyi açın.
  2. "Aç" düğmesine tıklayarak bilgisayarda bulunan e-Fatura XML'i açın. (dosya uzantısı ".zip" değil, ".xml" olmalıdır.)

Gelen e arşiv faturalarımı nasıl görebilirim?

Sorgulamayı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)'in web adresinde yer alan e-Arşiv Faturası sorgulama ekranından yapabiliyorsunuz.

E-fatura sisteme kaç günde düşer?

E-faturaya geçiş süreci oldukça kolaydır. Birfatura ile çalışıyorsanız ortalama 48 saatte geçişiniz tamamlanır. Mali mühür sadece entegrasyon esnasında kullanılır.

Bir müşterinin e-fatura olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Logo e-fatura portalı olan https://www.efatura.diyalogo.com.tr adresine kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaparak "GİB kullanıcı listesi" bölülümden sorgulama yapılabilir. http://www.efatura.gov.tr/efaturakayitlikullanicilar.html adresinden e-fatura mükellefleri sorgulanabilir.