Vekalet ücretini icraya koymak için kararın kesinleşmesi gerekir mi?

İçindekiler:

  1. Vekalet ücretini icraya koymak için kararın kesinleşmesi gerekir mi?
  2. Beraat vekalet ücreti kesinleşmeden icraya konulabilir mi?
  3. Tenkis davası kesinleşmeden icraya konulabilir mi?
  4. Boşanma davası tazminat kesinleşmeden icraya konulabilir mi?
  5. Tazminat kesinleşmeden icraya konulabilir mi?
  6. Karşı vekalet ücreti ne zaman icraya konur?
  7. Beraat kararı vekalet ücreti nasıl tahsil edilir?
  8. Hagb vekalet ücreti icraya konulabilir mı?
  9. Yargıtay kararı icraya konulabilir mi?
  10. Aile Mahkemesi tazminat kararları kesinleşmeden icraya konulabilir mi?
  11. Boşanma davasında tazminat ne kadar?
  12. Idare mahkemesi tazminat kararları kesinleşmeden icraya konulabilir mi?
  13. Yardım nafaka davası kesinleşmeden icraya konulabilir mi?
  14. Ziynet eşyası alacağı kesinleşmeden icraya konulabilir mi?
  15. Beraat vekalet ücreti kime kesilir?
  16. Beraat vekalet ücretini kim öder?
  17. Hagb kararında vekalet ücretine hükmedilir mı?

Vekalet ücretini icraya koymak için kararın kesinleşmesi gerekir mi?

Hükümle tayin edilen vekalet ücretinin takibe konulması için hükmün kesinleşmesi şartı aranmaz. Karşı yan ancak hükmü tehiri icra talepli olarak temyiz edebilir.

Beraat vekalet ücreti kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

Beraat, hükmün açıklanmasının geri bırakılması gibi kararlar, TCK ve CMK gereği mahkumiyet hükümlerinden sayılamayacağından beraat sonucu sanık lehine hükmedilen vekalet ücreti veyahut sanık hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesi sonucunda mağdur / katılan lehine hükmedilen vekalet ücretine ...

Tenkis davası kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

HUKUK SİSTEMİMİZDE BİR MAHKEME KARARINA KARŞI KANUN YOLUNA BAŞVURULMUŞ OLMASI, O MAHKEME KARARININ İCRASINI DURDURMAZ. Genel kural, mahkeme kararının kesinleşmesi beklenmeden icra edilebileceği yönündedir.

Boşanma davası tazminat kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

Kural olarak boşanma ilamı ile birlikte hükmedilen maddi ve manevi tazminat, boşanma kararının eklentisi olması sebebiyle boşanma ilamı kesinleşmeden icraya verilemez. ... Kural olarak boşanma ekinde verilen maddi-manevi tazminat HUMK'nun 443. maddesi gereğince kesinleşmeden takibe konulamaz.

Tazminat kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

Yargıtay: "Manevi tazminat davalarında mahkeme kararları kesinleşmeden icraya başvurulabilir" Yargıtay, kişilik haklarına saldırı sebebiyle açılan manevi tazminat davalarında mahkeme kararları kesinleşmeden kazanılan tutarın tahsil etmek amacıyla icraya başvurulabileceğine hükmetti.

Karşı vekalet ücreti ne zaman icraya konur?

Mahkumiyete dair kararda hükmedilen yargılama giderleri, tazminat ve vekalet ücreti de mahkumiyet hükmü kesinleşmeden icraya konamaz. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararında tazmin şartına yer verilmişse bu tazminatın hemen ödenmesi istenebilir.

Beraat kararı vekalet ücreti nasıl tahsil edilir?

Beraat eden ve kendisini vekil ile temsil ettiren sanık yararına hükmedilecek vekalet ücretinin hazineden alınarak sanığa ödenmesine karar verilir ve beraat eden sanık lehine vekalet ücreti talep dilekçesi karar kesinleştikten sonra ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın İdari İşler Müdürlüğü'ne gönderilir.

Hagb vekalet ücreti icraya konulabilir mı?

Hüküm usulünce kesinleşmiş olup kesinleşen bu hükümde geçen yargılama gideri ve bu arada katılan lehine hüküm altına alınan vekalet ücretinin tahsiline yasal bir engel bulunmamaktadır.

Yargıtay kararı icraya konulabilir mi?

Mahkemelerden verilen sadece son kararlar yani hükümler icraya konulabilir. İhtiyati tedbir ve ihtiyati haciz kararlarının da icraya konulması mümkün değildir. Bu kararların uygulanmasını yine kararı veren mahkemeden talep etmek gerekir.

Aile Mahkemesi tazminat kararları kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

Karar: HUMK. nun 443/4. maddesi gereğince aile ve şahsın hukuku ile ilgili hükümler kesinleşmedikçe takibe konu edilemezler. Ayrıca, boşanma kararının eklentisi olan tazminat hükümleri de aynı kurala tabidirler.

Boşanma davasında tazminat ne kadar?

Boşanmada maddi ve manevi tazminat davası, kusursuz veya daha az kusurlu eşin diğer eşten talep ettiği tazminatı konu alan bir dava türüdür. Erkeğin evlilik içinde kadına uyguladığı şiddet düşünüldüğünde, maddi durumu kötü olsa bile 20.000 TL manevi tazminat, 20.000 TL maddi tazminatın uygun olduğuna karar verilmiştir.

Idare mahkemesi tazminat kararları kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

Sonuç olarak; idari yargıda tam yargı davaları sonucu verilen kararlardan, belli bir miktarı içeren para alacağına ilişkin ilamların icra takibine konu yapılabilmesi için kesinleşmeleri gerekmediği gibi, İYUK'nun 28/1.maddesinde belirtilen 30 günlük sürenin beklenmesine de gerek yoktur.

Yardım nafaka davası kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

Nafakaya ilişkin kararlar kesinleşmeden icraya koyulabilir. Tedbir ve yardım nafakalarına dair hükümler kesinleşmeden icraya konabilir. Ancak Yargıtay bir boşanma davasında hükmedilen yoksulluk ve iştirak nafakasının icraya konabilmesi için boşanmaya dair hükmün kesinleşmesini gerekli görmektedir.

Ziynet eşyası alacağı kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

Ziynet talebinin müstakil bir dava ile talep edilmesi halinde tipik bir alacak istemi hüküm altına alınmış olduğu için hükmün icrası kesinleşmesine bağlı olmayacaktır.

Beraat vekalet ücreti kime kesilir?

Bu vekalet ücretini devlet, suçsuz olduğu anlaşılan kişiye ödemekteyse de Avukatlık Kanunu'na göre bu ücret avukata ait olmaktadır. Beraat halinde alınacak vekalet ücretini Cumhuriyet Başsavcılığı'nın İdari İşler Müdürlüğü ödemektedir.

Beraat vekalet ücretini kim öder?

Daha önce de belirttiğimiz üzere beraat eden sanık lehine takdir edilen vekalet ücreti avukatının hakkıdır. Burada bahsedilen ücret, avukat ile müvekkil arasında yapılan sözleşmeden kaynaklanan avukatlık ücreti değildir. Buradaki ücret Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi uyarınca hükmedilen vekâlet ücretidir.

Hagb kararında vekalet ücretine hükmedilir mı?

Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilirken, yasa gereği vekalet ücretine hükmedilmiş ve Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi değiştikten sonra hükmün açıklanması gerekmişse, bu tarihte yürürlükte bulunan tarifedeki miktardan, ilk kararla verilen miktar mahsup edildikten sonra aradaki farka hükmedilecektir.