Mazhar olmak ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Mazhar olmak ne demek TDK?
  2. Mazhar hangi anlama gelir?
  3. Mazhar olmak ne demek cümle içinde?
  4. Ilahi mazhar nedir?
  5. Sırrı ne demek TDK?
  6. Feyz ne anlama gelir?
  7. Sırrı nedir?
  8. Sır Türkçe bir sözcük mü?
  9. Islam dinine göre rızık nedir?
  10. Allah rızkı kime verir?
  11. Feyz aldık ne demek?
  12. Maraz kime denir?

Mazhar olmak ne demek TDK?

iyi bir şeye ermek, ulaşmak.

Mazhar hangi anlama gelir?

1. Bir şeyin görünür duruma geldiği, göründüğü, açığa çıktığı, zâhir olduğu yer veya kimse, tecellî yeri: Muzhir-i Hak mazhar-ı envâr idi / Cümle lutf-ı Hak özünde var idi (Süleyman Çelebi).

Mazhar olmak ne demek cümle içinde?

Ulaşan, erişen, nâil olan: Sevgisine mazhar her şey ve herkes bu nişana sâhip olur. Tanpınar). ѻ Mazhar olmak: Erişmek, ulaşmak, nâil olmak: Mezbur paşanın oğlu gelip azîm iltifat ve riâyete mazhar oldu (Kâtip Çelebi'den Seç.).

Ilahi mazhar nedir?

Tasavvufta Allah'ın insanlara yönelik sözüne hitâb, hitâb-i ilâhî veya muhâtabe denir. İnsanlar ilk defa ruhlar âleminde iken Allah'ın hitabına mazhar olmuşlar (bk. ... Sûfîler, bütün âyetleri Allah'ın kendilerine olan hitapları şeklinde anlamışlardır.

Sırrı ne demek TDK?

1. Anlamı (eş anlamlısı): Varlığı veya bazı yönleri açığa vurulmak istenmeyen, gizli kalan, gizli tutulan şey.

Feyz ne anlama gelir?

Feyiz (feyz) ve feyezân kelimeleri (çoğulu füyûz, füyûzât) sözlükte "fazla suyun yatağından taşması, bir haberin şâyi olması, bir sırrın ifşa edilmesi" gibi anlamlara gelir (Kāmus Tercümesi, II, 1290). Feyiz kelimesi mecazi olarak "bağış ve lutufkârlık" mânasında kullanılmıştır.

Sırrı nedir?

SIRRI İSMİNİN ANLAMI NEDİR? ... Sırrı isminin anlamı da şöyle; Sır saklamasını bilen kimse.

Sır Türkçe bir sözcük mü?

Arapça srr kökünden gelen sirr سرّ "1. göbek deliği, bir şeyin en iç ya da orta kısmı, ruh, yürek, 2. gizlenen şey, giz" sözcüğünden alıntıdır. (NOT: Arapça sözcük Arapça surrat سرّة "göbek deliği" sözcüğü ile eş kökenlidir. Bu sözcük Aramice/Süryanice aynı anlama gelen şūrā veya şerā שורא sözcüğü ile eş kökenlidir. )

Islam dinine göre rızık nedir?

Sözlükte "azık, yenilen, içilen ve faydalanılan şey" anlamına gelen rızk, terim olarak, "yüce Allah'ın, canlılara yiyip içmek ve yararlanmak için verdiği her şey" diye tanımlanır. Bu tanıma göre rızık, helâl olan şeyleri kapsadığı gibi, haram olanları da kapsamaktadır.

Allah rızkı kime verir?

Allah, sadece inananlara değil, kendisini inkâr edenlere, hatta iftira edenlere bile bol bol rızık verir. ... Allah Teala'nın canlılara yeme içme ve başka hususlarda yararlanmak üzere verdiği her şeyi “rızık” kelimesiyle ifade edilir. Sadece insanların değil, yeryüzündeki tüm canlıların rızkı Rezzak olan Allah'a aittir.

Feyz aldık ne demek?

Bir konuda bilgi sahibi olmak, aydınlanmak, örnek almak demektir. Feyz almak; bir bireyin kendisinin başarısız olduğu bir konuda başarılı olan kişileri kendisine örnek alarak o kişileri kendisine bir rol model olarak görmesidir.

Maraz kime denir?

Maraz, Dert, bela, istenmeyen olarak karşılık bulsa da isim önüne geldiği takdirde bir lakap olarak da kullanılmaktadır. ... Eski dönemlerde çok fazla kullanılan ve bela açan anlamına gelen bu sözcük, daha çok lakap olarak kullanılıyor ancak hastalıklar için de tercih edildiğini söyleyebiliriz.