Itaatkar ne demek türkçe?

İçindekiler:

  1. Itaatkar ne demek türkçe?
  2. Itaatsiz ne demektir?
  3. Moxy ne demek?
  4. Itaatkar ne demek sözlük anlamı?
  5. Şecaat sahibi olmak nedir?
  6. Itaatkar nasil yazilir?
  7. Islam'da şecaat nedir?
  8. Karşılıklılık ilkesi nedir kısaca?

Itaatkar ne demek türkçe?

Itaatkar ne demek türkçe? itaat. Söz dinleme, boyun eğme, buyruğa uyma.

Itaatsiz ne demektir?

i. İtâatsiz olma durumu, itâat etmeme, söz ve emir dinlememe.

Moxy ne demek?

mars'ta oksijen üretmek üzere perseverance * uzay aracı ile marsa gönderilmiş olan deneysel cihaz. ismi mars oxygen in-situ resource utilization experiment'ın baş harflerinden türetilmiştir. türkçe: "mars yerinde oksijen kaynağı kullanma deneyi" de diyebiliriz.

Itaatkar ne demek sözlük anlamı?

İtaatkar kelimesinin TDK'ye göre anlamı "itaatli" dir. İtaatkar, söz dinler, sürekli itaat eden anlamlarında kullanılır.

Şecaat sahibi olmak nedir?

Şecaat kelimesinin sözlük anlamı ise yüreklilik, kahramanlık ve cesarettir. Aslında bu kelime kişinin taşıdığı cesareti anlatmak amacı ile kullanılır. Kişinin kalpten gelen cesareti sayesinde her türlü tehlikeye karşı korkusuzca atılması durumu şecaat kelimesi ile anlatılmaktadır.

Itaatkar nasil yazilir?

İtaatkar kelimesinin TDK'ye göre anlamı "itaatli" dir.

Islam'da şecaat nedir?

Bazı hadislerde de karşılaşılan “Şecaat” kelimesi, özellikle Arapça diline pek hakim olmayanlar tarafından araştırılmaktadır. Şecaat tek başına bir kelime olarak yiğitlik, cesaretlilik anlamına gelir. Bir kişinin taşıdığı ve sahip olduğu cesaret kavramı “Şecaat” kelimesi ile anlatılmaktadır.

Karşılıklılık ilkesi nedir kısaca?

Mütekabiliyet olarak da bilinen karşılıklılık; her bir tarafın eylemlerinin, diğerlerinin önceki eylemlerine bağlı olduğu ve iyinin iyi, kötününse kötü karşılık gördüğü aşağı yukarı eşit değerlerin değiş tokuş edilmesi olarak tanımlanabilir.