Kek kalıbında çikolata soslu kek nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kek kalıbında çikolata soslu kek nasıl yapılır?
  2. Kekin üstüne beyaz sos nasıl yapılır?
  3. Nutella ile çikolata sosu nasıl yapılır?
  4. Cikolata sos suyla yapılır mı?

Kek kalıbında çikolata soslu kek nasıl yapılır?

Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra, kek malzemelerini sırasıyla tek tek ekleyin. En son unu koyun. Kalıbı margarinle yağlayarak, keki 180 derecede pişirin. En son kek çıktıktan sonra, çikolata sos yapıp, fırından çıkan kekin üzerini pipetle her dilimin üzerini delip, çikolata sosu dökün.

Kekin üstüne beyaz sos nasıl yapılır?

Beyaz sos için; Yumurta akını pudra şekeri ile iyice çırpın. İçine ya limon suyu ya da vanilya esansı ekleyin. Şekerin iyice erimesi ve sosun kalınlaşması lazım. Eğer beyazlaşıp kalınlaşmazsa biraz daha şeker ilave edebilirsiniz.

Nutella ile çikolata sosu nasıl yapılır?

Süt, un, nişasta, şeker ve kakaoyu koyup kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kıvam alınca altını kapatıp önce bitter çikolatayı sonra nutellayı koyuyoruz. Vanilyayı ekledikten sonra soğutuyoruz. Soğuturken çırpmayı unutmayın.

Cikolata sos suyla yapılır mı?

Suyla Yapılan Çikolata Sos Tarifi Yapılışı Bütün malzemeleri tencerenize alın. ... Eğer sosunuzu cıvık bulursanız, ayrı bir bardağın içine 1-2 tatlı kaşığı nişasta koyun, üzerine su ekleyin. Karıştırıp altı açık olan tencerenize ilave edip karıştırın. İstediğiniz kıvamı aldığında altını kapatın.