Plakada yeşil cc ne demek?

İçindekiler:

  1. Plakada yeşil cc ne demek?
  2. Yeşil plakalı araçlar hangi kuruma aittir?
  3. Yeşil beyaz plaka nerenin?
  4. Mavi plaka kime verilir?
  5. Arabalarda cc ne anlama geliyor?
  6. Yeşil plakalı araçlar kime aittir?
  7. AA kırmızı plaka kime ait?
  8. Yeşil plaka kime ait?
  9. Mavi plaka ne dir?
  10. Kırmızı plakalı araçlar kime ait?
  11. Konsolosluk mu büyükelçi mi?
  12. Aa ne plaka?
  13. 032 Kırmızı plaka kime ait?

Plakada yeşil cc ne demek?

Yeşil plakaların ortasında bulunan harfler araç içerisinde bulunan personelin ne iş yaptığını gösterir. Buna göre plakaların ortasındaki harflerin anlamları şöyledir: Yeşil Plaka CC: Konsolos. Yeşil Plaka CG: Konsolosluk İdari ve Teknik Personel.

Yeşil plakalı araçlar hangi kuruma aittir?

Ülkemizde yeşil plakalı araçlar, genel olarak konsolosluklar ve elçilikler tarafından kullanılmaktadır. Yeşil plakalar trafik içerisinde bazı haklara sahiptir. Bu plakalara sahip olan araçlar sınırlardan daha kolay geçebiliyor. Böylelikle ülkeler arası iletişim daha hızlı ve çabuk hale getirilmiş oluyor.

Yeşil beyaz plaka nerenin?

Diplomatların kullandığı yeşil plaka: Yabancı ülkelerin Türkiye'de faaliyet gösteren konsolos ve büyükelçilik gibi temsilciliklerine ait olan ve diplomatik araçlar olarak da isimlendirilen bu araçların plakaları beyaz zemin üzerine yeşil harf ve rakamlardan oluşur.

Mavi plaka kime verilir?

Mavi Plaka Mavi zemin üzerine beyaz karakterlerin yer aldığı plakalar Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı resmi polis araçları tarafından kullanılıyor.

Arabalarda cc ne anlama geliyor?

Motor hacmi, silindir hacmi ya da motor deplasmanı; pistonların silindir içerisinde alt ölü nokta ile üst ölü nokta arasında süpürdüğü hacimdir. Birim olarak genellikle kübik santimetre (cc), santimetre küp (cm3), litre (l), (Kuzey Amerika'da başta olmak üzere) kübik inç (CID) kullanılır.

Yeşil plakalı araçlar kime aittir?

Yeşil plakalar, Türkiye'de faaliyet göstermekte olan konsolosluk ve büyükelçilik araçlarına verilen plakalardır. Bu kurumlarda çalışan kişiler ya da görev yapmakta olan diplomatlar ile idari teknik personelin bu plakayı kullanma hakkı bulunmaktadır. Bu plakalar trafikte çeşitli ayrıcalıklara sahiptir.

AA kırmızı plaka kime ait?

Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, Başbakan ve Bakanlar dışında kırmızı plakaya sahip başka makamlar da mevcuttur. Kırmızı AA plaka kimin? sorusunun cevabı valilerdir.

Yeşil plaka kime ait?

Yeşil plakalar, Türkiye'de faaliyet göstermekte olan konsolosluk ve büyükelçilik araçlarına verilen plakalardır. Bu kurumlarda çalışan kişiler ya da görev yapmakta olan diplomatlar ile idari teknik personelin bu plakayı kullanma hakkı bulunmaktadır. Bu plakalar trafikte çeşitli ayrıcalıklara sahiptir.

Mavi plaka ne dir?

polis araclarinin kullanmadigi plaka. polis araclari yesil plaka kullanirlar. mavi plaka yurt disinda ikamet eden fakat ülkemizde belirli bir süre ikamet edecek ve calisacak kisilerin araclarina verilen özel plakadir.

Kırmızı plakalı araçlar kime ait?

Cumhurbaşkanının kırmızı plakası yoktur . Onun yerine araçta Cumhurbaşkanlığı Forsu kullanılmaktadır. Ancak istenmesi halinde CB 001 kullanılabilir. Kırmızı plaka listesi yani, kırmızı plakaların kimlere ait olduğu, resmi plakalar ve anlamları şu şekilde sıralanmıştır. 0001 plakalı araç TBMM Başkanı'na aittir.

Konsolosluk mu büyükelçi mi?

Büyükelçilik, yabancı bir ülkede, kendi ülkesinin hükumetini diplomatik olarak temsil eden kurumdur. Konsolosluk ise büyükelçiliğin bir koludur.

Aa ne plaka?

AA OO1 plaka kimin olduğu da merak edilen bir konudur. Bu kırmızı plakalı makam aracı da yine valilere ait olan bir plakadır. Genel olarak “0”, Milli Savunma Bakanlığı ve Genel Kurmay Bakanlığı için tahsis edilmiş araçlarda kullanılır.

032 Kırmızı plaka kime ait?

0018 plaka Hazine ve Maliye Bakanı'nın aracına aittir. 0021 plaka Sağlık Bakanı'nın aracına aittir. 0023 kırmızı plaka Tarım ve Orman Bakanı'nın aracına aittir.