Gerekçeli karar temyiz edilir mi?

İçindekiler:

  1. Gerekçeli karar temyiz edilir mi?
  2. Karar tebliğ edilmeden temyiz edilebilir mı?
  3. Kesin mahkeme kararı nedir?
  4. Icra ceza mahkemesi gerekçeli karar yazıldı ne demek?
  5. Gerekçeli karar talep olmadan tebliğ edilir mi?

Gerekçeli karar temyiz edilir mi?

1-) Hukuk mahkemelerinde; kararın kesinleşmesi için taraflara tebliğ edilmiş olması gerekmektedir. Gerekçeli karar yazıldıktan sonra taraflardan herhangi birisinin isteği üzerine karar taraflara tebliğ edilir ve bu tebliğ tarihinden itibaren temyiz süresi işlemeye başlamaktadır.

Karar tebliğ edilmeden temyiz edilebilir mı?

Tarafların, gerekçeli karar tebliğ edilmeden önce, temyiz süre tutum dilekçesi veye gerekçeli temyiz dilekçesi sunmak suretiyle kararı temyiz ettikleri hallerde dahi, kararın gerekçesini dikkate alarak yeni temyiz gerekçelerine dayanmaları mümkün olduğundan, bu gibi hallerde bile gerekçeli kararın taraflara tebliği ...

Kesin mahkeme kararı nedir?

Hukuk düzeni bu süreç içerisinde hatalar yapılabileceğini öngörmüş ve kararın doğruluğunu bir diğer mahkeme aracılığı ile kontrol imkânı getirmiştir. ... Aleyhinde başvurulacak hiçbir kanun yolu kalmayan karara kesinleşmiş karar denir. Kanun pek basit meselelerde kanun yollarına başvurma hakkını tanımamıştır.

Icra ceza mahkemesi gerekçeli karar yazıldı ne demek?

Mahkemelerin yapmış oldukları yargılama sonucunda Cumhuriyet Savcılığının iddianamesinde belirttiği delilleri, talepleri, sanık savunmalarını, müşteki şikayetlerini tetkik ederek, sonuçta vermiş olduğu karara gerekçeli karar adı verilir. Genelde duruşmanın son celsesinde hakim kararını açıklar.

Gerekçeli karar talep olmadan tebliğ edilir mi?

Hakim tarafından yazılan gerekçeli karar talep halinde taraflara ve ilgililere tebliğ edilir. Kararın tebliğe çıkarılması ise kararın ilgililere tebliğ edilmesi için postaya verilmesini ifade eder. Gerekçeli kararın taraflara tebliğ edilmemesi halinde hüküm kesinleşmemiş olur.