Tescil etmek ne demek?

İçindekiler:

  1. Tescil etmek ne demek?
  2. Tescil edilmek ne demek TDK?
  3. Tescil ne demek ne demek?
  4. Tescil kararı ne demek?
  5. Tapu kütüğüne tescil nasıl yapılır?
  6. Neler tescil edilir?
  7. Intikal etmek ne demek kısaca?
  8. Beyan etmek ne demek?
  9. 1 derecede korunması gerekli taşınmaz kültür varlığıdır ne demek?
  10. Tapu tescil işlemleri nasıl yapılır?
  11. Tapu siciline tescil edilen taşınmazlar nelerdir?
  12. Marka olarak tescil edilemeyecek işaretler nelerdir?
  13. Bölgeyi intikal etmek ne demek?
  14. Intikal satış ne demek?
  15. Kültür varlıklarının korunması hangi kanun ile yapılmaktadır?

Tescil etmek ne demek?

(Bir şeyi) bir yere kaydederek resmileştirmek, kütüğe geçirmek. Bir taşınmazın üzerinde bir ayni hakkın kurulması için tapu kütüğüne yapılması gerekli kayıt.

Tescil edilmek ne demek TDK?

a. 1. Herhangi bir şeyi resmî olarak kaydetme, kütüğe geçirme. 2. huk. Bir taşınmazın üzerinde bir ayni hakkın kurulması için tapu kütüğüne yapılması gerekli kayıt.

Tescil ne demek ne demek?

Herhangi bir şeyi resmi olarak kaydetme ve kütüğe geçirme işlemine tescil denir. Tescil kavramı birçok farklı alanda kullanılır olsa da bu kavram en çok marka tescili, gayrimenkul tapu tescili ve trafik tescili olarak karşımıza çıkar.

Tescil kararı ne demek?

Hukuki bir terim olarak tescil, gayrimenkuller üzerinde bir hakkın tesis edilebilmesi için tapu siciline düşülen kayıtlardır. ... Bir gayrimenkul üzerinde hakların tesis edilebilmesi için tapu siciline kayıt edilmesi yani tescili gerekir.

Tapu kütüğüne tescil nasıl yapılır?

Tapuya tescil nasıl yapılır? Tapu tescil davası gayrimenkulün bulunduğu yerdeki Asliye Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ile açılabiliyor. Davada taraf şahitleri dinleniyor,davaya konu olan tapunun olduğu yerde keşif yapılıyor,tapunun tapu kayıt sebeleri araştırılıyor ve sonuca bu şekilde varılıyor.

Neler tescil edilir?

Tescil edilebilecek markaların içerisine logolar, amblemler, fotoğraflar, grafik tasarımları, armalar, hologramlar, mühürler, etiketler ve buna benzer şekiller girmektedir. Şekillerle sözcüklerin bir arada kullanıldığı kombinasyonlar da marka olarak tescil edilebilirler.

Intikal etmek ne demek kısaca?

- Bir yerden başka yere geçiş ya da geçme, - Anlama, kavrama, - Miras olarak babadan oğula, yani çocuğa kalma, Bu şekilde değişik anlamları üzerinden Arapça kökenli olarak Türkçede kullanılan bir sözcüktür.

Beyan etmek ne demek?

TDK'ya göre beyan etmek kelimesinin anlamı 'Bildirmek, söylemek, anlatmak ya da ileri sürmek' gibi anlamı üzerinden değerlendirilmektedir.

1 derecede korunması gerekli taşınmaz kültür varlığıdır ne demek?

Korunması gerekli kültür varlığı, tarih öncesi ve tarihi devirlere ait bilim, kültür, din ve güzel sanatlarla ilgili bulunan veya tarih öncesi ya da tarihi devirlerde sosyal yaşama konu olmuş bilimsel ve kültürel açıdan özgün değer taşıyan yer üstünde, yer altında veya su altındaki bütün taşınır ve taşınmaz varlıklara ...

Tapu tescil işlemleri nasıl yapılır?

Tapuya tescil nasıl yapılır? Tapu tescil davası gayrimenkulün bulunduğu yerdeki Asliye Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ile açılabiliyor. Davada taraf şahitleri dinleniyor,davaya konu olan tapunun olduğu yerde keşif yapılıyor,tapunun tapu kayıt sebeleri araştırılıyor ve sonuca bu...

Tapu siciline tescil edilen taşınmazlar nelerdir?

Tapu siciline kaydedilen taşınmazlar şunlardır. Tapu siciline taşınmaz olarak şunlar kaydedilir: a) Arazi, b) Bağımsız ve sürekli haklar, c) Kat mülkiyetine konu olan bağımsız bölümler. Arazi, sınırları hukukî ve geometrik yöntemlerle belirlenmiş yeryüzü parçasıdır.

Marka olarak tescil edilemeyecek işaretler nelerdir?

Yetkili mercilerden kullanmak için izin alınmamış işaretler marka olarak tescil edilemez. Kamuyu ilgilendiren, tarihi, kültürel değerler bakımından halka mal olmuş ve ilgili mercilerin tescil izni vermediği diğer **armalar**, amblemler veya nişanları içeren işaretler marka olarak tescil edilemez.

Bölgeyi intikal etmek ne demek?

Herhangi bir yerden başka bir yere geçiş veya geçme olarak intikal kelimesi kullanılır. Özellikle savaş esnasında değerlendirilen bir kelimedir. Tüm malzemeler ve donanımlar ile beraber başka bir noktaya geçiş yapılarak yerleşim olarak ele alınabilir. ''Derhal bu bölgeye intikal etmeniz isteniyor.''

Intikal satış ne demek?

Tapu sicillerinde kayıtlı olan taşınmaz malların (ev, arsa vb), mal sahibinin ölümü halinde, tapuya kayıtlı olan malların mülkiyet haklarının, mahkemece verilen veraset ilamında belirtilen mirasçılara, kanun çerçevesinde geçmek yani intikal etme işlemlerinin tümüne tapu intikal işlemleri denir.

Kültür varlıklarının korunması hangi kanun ile yapılmaktadır?

MADDE 1- (1) Bu yönerge, 21.07.1983 tarih ve 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'nun 13 ve 14 üncü maddeleri gereğince yürütülen, hazineye ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait olup, korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlığı ile bunlara ait koruma sınırları dahilindeki taşınmaz mallarla ...