Marka Tescil nereden alınır?

İçindekiler:

  1. Marka Tescil nereden alınır?
  2. Marka tescil belgesi ne zaman gelir?
  3. Marka tescili ne sağlar?
  4. Marka ismi almak ne kadar?
  5. Marka tescil edilmeden kullanılabilir mi?
  6. Marka tescilinden doğan haklar nelerdir?
  7. Marka adı nasıl alınır?

Marka Tescil nereden alınır?

Firmalar ve ya kişiler marka tescili yaptırırken öncelikle Türk Patent Enstitüsü'ne başvuru yaparlar. Bunun için tüm belgelerin de eksiksiz bir şekilde hazırlanması gerekir. Belgeler Türk Patent Enstitüsü'ne teslim edilir. Bu süreden itibaren başvuru kesinlik kazanır ve marka unvanı koruma altına alınır.

Marka tescil belgesi ne zaman gelir?

Marka tescil işlemlerinin sonuçlanması ortalama 8 ila 10 aydır. Türk Patent Enstitüsüne eksiksiz olarak yapılan marka başvuruları veri giriş, mal ve hizmetlerin kodlanması, arama ve inceleme aşamalarından sonra red için herhangi bir neden bulunmaması halinde üç ay süre ile Resmi Marka Bültenin 'de yayınlanır.

Marka tescili ne sağlar?

Tescil edilen marka belgesi, belgede yazılı olan ürün ve hizmetler üzerine markayı koyma ve kullanma hakkı verir ve sahibine tescilli markayı haksız yere kullanan ve taklit edenlere ihtarname çekme, markayı taşıyan ürünlere ihtiyati tedbir ve el koyma hakkı ile maddi ve manevi tazminat davası açma hakkını sağlar.

Marka ismi almak ne kadar?

Türk Patent ve Marka Kurumunun 2021 yılına ilişkin ücret tarifesi belirlendi. Buna göre, model başvuru ücretleri 10,76 lira, marka tescil ücreti 321,61 lira oldu.

Marka tescil edilmeden kullanılabilir mi?

Bilinmesi gereken önemli bir husus şudur ki; başvuru hakkı, hak sahibine işareti bir marka olarak koruma hakkı sağlamaz. ... Bu sebeplerle, markanın tescil edilmeden önce kullanılması tavsiye edilmemektedir.

Marka tescilinden doğan haklar nelerdir?

Marka Başvurusu Marka Tescilinin Marka Sahibine Sağladığı Haklar Nelerdir? Tescilli bir marka başkasına devredilebilir, miras yolu ile intikal edebilir, kullanma hakkı lisans konusu olabilir, rehin verilebilir veya teminat olarak gösterilebilir.

Marka adı nasıl alınır?

Marka başvurusu, fiziki evrak ile ya da çevrimiçi başvuru ile yapılabilmektedir. Başvuruda bulunabilmek için, başvuru sahibinin tacir olması, ticari işletmesinin bulunması şartı aranmamaktadır, gerçek kişiler de marka tescil başvurusunda bulunabilmektedirler.