Gunluk faiz nasil yapilir?

İçindekiler:

  1. Gunluk faiz nasil yapilir?
  2. Günlük faiz hafta sonu işler mi?
  3. Nasıl faiz yapılır?
  4. E Turuncu Hesap günlük mü?

Gunluk faiz nasil yapilir?

Yatıracağınız tutar ve vade günü doğrultusunda, bankanın belirlemiş olduğu faiz oranı dikkate alınarak faiz getirisi hesaplanır. Bu getiriyi basit bir formül üzerinden yapılacak işlemlerle hesaplamak mümkündür. Anapara X Faiz oranıX Vade (gün) / 36500 formülü ile mevduat hesaplaması yapılabilmektedir.

Günlük faiz hafta sonu işler mi?

Hafta sonlarında ve resmi tatillerde Günlük Kazandıran Hesaba faiz tahakkuku gerçekleştirilmez; faiz tahakkuku tatil sonrası ilk günü, valör uygulaması da dikkate alınarak tatilin son gününde tahakkuk saatindeki bakiye üzerinden yapılır.

Nasıl faiz yapılır?

"anapara*faiz oranı*vade (gün)/36500" formülü ile brüt olarak hesaplanan formüle mevduat faiz oranı hesaplama denilir. Mesela; yıllık %14,00 faiz oranı ile 30 gün vadeli mevduat hesabına 20 bin TL para yatırılması durumunda: 20.000 TL*14,00*30/365,13 TL 30 günlük brüt faiz getirisi elde edilir.

E Turuncu Hesap günlük mü?

Turuncu Hesap ailesindeki tüm ürünlerin faiz oranları gecelik olarak işletilir ve kazanılan faiz günlük olarak hesabınıza yansıtılır. Ana para ve faiz her gün birlikte değerlendiği için diğer vadeli mevduat hesaplarına göre avantajlıdır.